Henrik Nielsen medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Politik

27/01/2014 15:37

Freja Eriksen

Henrik Nielsen (C), viceborgmester i Svendborg Kommune, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Her vil han være med til at sætte lokaldemokratiet og lokalpolitikernes arbejdsvilkår på dagsordenen.

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er Henrik Nielsen.

Henrik Nielsen er medlem af Svendborgs byråd, 1. viceborgmester og formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

"Mit politiske fokus er at sikre rammerne, der giver borgere og virksomheder mulighed for vækst og udvikling. Det skal sikre grundlaget for, at Svendborg Kommune bliver ved med at være et fantastisk sted at bo. Det kræver samarbejde mellem kommune, uddannelsesinstitutioner, virksomheder, foreninger, borgere og alle andre interessenter, siger han. 

Til daglig underviser politikeren på Svendborg Handelsgymnasium i økonomiske fag.

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Henrik Nielsen fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Henrik Nielsen vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

Mest Læste

Annonce