Jørn Pedersen medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Politik

23/01/2014 07:28

Freja Eriksen

Borgmester i Kolding, Jørn Pedersen (V), er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Her vil han “have borgerne og virksomhederne i centrum, og værne om det kommunale selvstyre.”

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er borgmester Jørn Pedersen.

Jørn Pedersen har været borgmester i Kolding Kommune siden 2010, og er udover dette formand for Trekantområde Danmark.

“Jeg kæmper i den forbindelse både for væksten i de seks kommuner, men også for at bryde centraliseringen, som i værste fald kan betyde et Danmark der knækker over vest for Valby bakker,” siger Jørn Pedersen.  

Ud over de kommunale politiske poster, er Jørn Pedersen formand for IBA Kolding (erhvervsakademi Kolding), i repræsentantskabet for Syddansk Universitet og i bestyrelsen for Trekantområdets Affaldsselskab og i Billund Airport. Han kommer med en erhvervsbaggrund fra detailhandel, f.eks. som citychef for City Kolding og  salgschef i Syddanske Medier.

“Jeg har som fokus for mit politiske virke, at borgerne og virksomhederne skal i centrum, og af samme grund værner jeg om det kommunale selvstyre,” fortæller borgmesteren.

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Jørn Pedersen fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Jørn Pedersen  vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

 

Mest Læste

Annonce