Bente Ourø Rørth ny direktør for Nordsjællands Hospital

Ledelse

18/9/13 10:13

Freja Eriksen

Bente Ourø Rørth tiltræder 18. september 2013

Leder med bred erfaring i Nord
Det bliver en leder med bred erfaring inden for det nordsjællandske sundhedsvæsen, som overtager stillingen som ny direktør for Nordsjællands Hospital. 

Kommer fra en stilling som vicedirektør
Den 57-årige Bente Ourø Rørth kommer fra stillingen som vicedirektør på Nordsjællands Hospital, hvor hun tillige har fungeret som konstitueret hospitalsdirektør efter den tidligere hospitalsdirektør Suzanne Aaholm fratrådte sin stilling i marts måned 2013. 

Knaldhamrende dygtig kvinde
- Forretningsudvalget har ansat Bente Ourø Rørth som hospitalsdirektør for Nordsjællands Hospital. Hun har både som vicedirektør og flere gange konstitueret hospitalsdirektør vist sit engagement i regionens opgaver. Hun er en knaldhamrende dygtig kvinde, som med slidsomt og dedikeret arbejde frem for store armbevægelser har sat patienten i centrum, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen og fortsætter:

- Det har hun blandt andet vist som omdrejningspunkt for Hillerød Hospitals deltagelse i projektet Patientsikkert Sygehus, som har resulteret i færre tryksår og færre hospitalsinfektioner. Her er noget, alle kan lære af. 

Uddannet som sygeplejerske
Bente Ourø Rørth er uddannet sygeplejerske i 1978 og har en diplomuddannelse i ledelse samt en master i organisationspsykologi (MPO). Hun kom i 2000 til Nordsjælland som chefsygeplejerske ved Hillerød Sygehus, som det hed den gang, hvorefter hun indtrådte i sundhedsvæsenets direktion i det daværende Frederiksborg Amt i 2003. 

Ansvar for 4000 mennesker
Nu gælder det så ansvaret som direktør for Nordsjællands Hospital, som er Nordsjællands største arbejdsplads med 4.000 medarbejdere 

Brænder for Nordsjællands Hospital
- Jeg har haft det privilegium at være en del af hospitalsdirektionen gennem de seneste 13 år, og jeg brænder for Nordsjællands Hospital. Nu glæder jeg mig til at påtage mig ansvaret i den nye rolle som hospitalsdirektør og fortsætte den positive udvikling af hospitalet, som jeg sammen med den øvrige direktion og det yderst kompetente personale har gennemført de seneste år, siger Bente Ourø Rørth. 

En af vores egne er et klap på skulderen
- Det er en rigtig sikker hånd, vi har ansat, og det er jeg meget glad for. Vi vælger jo altid de bedste til vores topposter, og i dette tilfælde er det et klap på skulderen til hele organisationen, at vi til sådan en stor post har valgt en af vores egne. Nu glæder vi os til at få Bente Ourø Rørth ind i koncernledelsen, så hun kan hjælpe med at udvikle sundhedsvæsenet i Nordsjælland og i hele Region Hovedstaden, siger regionsdirektør Hjalte Aaberg. 

Fakta om Nordsjællands Hospital

  • Nordsjællands Hospital er specialiseret akuthospital for borgere i Nordsjælland og består af hospitalerne i Hillerød og Frederikssund samt Sundhedshuset i Helsingør.
  • Hospitalet gennemfører 75.000 indlæggelsesforløb, 303.000 ambulante besøg, 66.000 skadestuebesøg og 3.000 fødsler om året.
  • Nordsjællands Hospital er Nordsjællands største arbejdsplads med 4.000 dygtige medarbejdere. Hospitalet er en del af Københavns Universitetshospital på forsknings- og uddannelsesområdet, og modelhospital i det nationale projekt Patientsikkert Sygehus.
  • I 2020 flytter Nordsjællands Hospital ind i et helt nyt hospital syd for Hillerød, som bliver rammen om fremtidens hospitalsbehandling i Nordsjælland.
  • Læs mere på www.nordsjaellandshospital.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.