Bliv klædt på til regionsvalget

Politik

19/8/13 10:13

Freja Eriksen

Ny hjemmeside med overblik over regionsrådskandidaterne og regionernes opgaver er netop gået i luften.

Regionsvalg den 19. november

19. november skal hovedstadsregionens borgere til stemmeurnerne for at stemme til kommunal- og regionsvalget. Hvert år forvalter Region Hovedstadens 41 regionsrådspolitikere knap 40 milliarder skattekroner, hovedsageligt til sundhedsvæsenet. 

Ny hjemmeside samler relevant valginformation

Region Hovedstaden er nu gået sammen med de øvrige regioner, Danmarks Radio og Altinget om at samle al information om regionsvalget og kandidaterne på valgsitet www.rv13.dk. Her får kandidaterne mulighed for at præsentere sig, de kan debattere med hinanden eller interesserede borgere, og borgerne kan finde information om kandidaterne, regionerne og valget. 

Quiz om regionernes opgaver

Samtidig har regionerne i fællesskab udviklet quizspillet Danmarksdysten, som indeholder spørgsmål bredt om Danmark, men har særligt fokus på valg og på regionernes opgaver og geografi. 

Indsats skal øge valgdeltagelsen

Margrethe Lyngs Mortensen, kommunikationsdirektør i Region Hovedstaden, lægger ikke skjul på, at formålet med initiativerne er at øge valgdeltagelsen: 

Borgerne har brug for et klarere billede af regionens opgaver 

- I Danmark har vi haft kommunalstyre i over 150 år, mens regionerne blev dannet for 7 år siden. For at udbrede kendskabet til har vi alene i år afholdt Sundhedsdage og DIR-dage, deltaget på Folkemødet på Bornholm og samarbejdet med TV2 Lorry om programrækken Den Internationale Metropol. Mange borgere ved nemlig ikke, at regionerne ikke kun har opgaver inden for sundhed og hospitaler, men også trafik, uddannelse, miljø og erhvervsudvikling. Måske er det også det, der slår igennem i valgdeltagelsen, som ligger en del under Folketingsvalget. 

Din stemme har betydning

Med hjemmesiden og quizzen vil vi gerne vise borgerne, at deres stemme har betydning, og at der træffes vedkommende beslutninger i regionsrådene med betydning for danskernes hverdag, forklarer Margrethe Lyngs Mortensen. 

Mens 87,7 procent af danskerne i 2011 stemte til Folketingsvalget, så var stemmeprocenten til regionsvalget i 2009 kun 65,7 procent. 

Fakta om Danmarksdysten 

I Danmarksdysten kan man quizze mod sig selv og andre brugere i både nationale og regionale spørgsmål fra den region, man bor i. Spillet kan spilles både på www.danmarksdysten.dkog downloades som app i App Store og i Google Play. 

Fakta om valghjemmesiden

På www.rv13.dk/hovedstaden kan man læse om kandidaterne og debattere valgets emner. Man kan allerede nu læse mere om nogle af kandidaterne til regionsrådet i Region Hovedstaden. 

Partier og lister kan dog frem til slutningen af oktober melde deres kandidatur, så kandidaterne kan løbende tilføje sig frem mod valget den 19. november. Informationerne herfra vil også være tilgængelige på dr.dk og altinget.dk. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.