Flere trængte gymnasier har fået medvind i Region Hovedstaden

21/3/13 10:34

Region Hovedstaden

Største antal unge nogensinde søger gymnasiet, mens der er færre ansøgere til HF i 2013 I Region Hovedstaden søger rekordmange unge ind på gymnasiet i år. 10.638 unge har søgt ind på det almene gymnasium. Det er 340 flere end sidste år.

Tallene viser også, at de unge søger meget bredere end sidste år. Flere gymnasier, især i Nordsjælland, som tidligere har haft et underskud af elever, har nu vendt udviklingen til et overskud.

- De unge søger bredere, hvilket kommer flere af de tidligere mindre søgte gymnasier til gavn. Det er en meget positiv udvikling, fordi Region Hovedstaden arbejder for, at der er et uddannelsestilbud tæt på alle unge. Derfor er det fornuftigt, at ikke alle søger de samme gymnasier, siger Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Færre søger ind på HF

HF er til gengæld blevet mindre populært blandt de unge voksne i Region Hovedstaden. 2323 har søgt ind i år, og det er 451 færre end sidste år, dvs. et fald på 16 % siden sidste år. 

Det bekymrer Region Hovedstaden

- Vi har ikke rigtig nogen god forklaring på, hvorfor HF er mindre interessant i år. Men vi skal se på problemet, for vi er meget optaget af, at alle får en ungdomsuddannelse, og her er HF et rigtigt godt tilbud til de unge voksne, siger Marianne Stendell.

Region Hovedstaden arbejder derfor på at øge udbuddet af HF-kurser, og dermed bringe uddannelsesinstitutionen tættere på de unge.

Fakta

  • Der er 35 almene gymnasier og 20 HF-kurser i Region Hovedstaden.
  • Alle elever i Region Hovedstaden får besked om, hvor de er optaget den 24. maj.
  • Undersøgelser viser, at 1/6 af studenterne ikke tager en videregående uddannelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce