Første akutprofessor på Københavns Universitet

09/3/12 12:48

Region Hovedstaden

Lars S. Rasmussen skal forske i en række forhold, der beskriver den akutte patient, som er et hidtil overset forskningsområde Lars S. Rasmussen er nu ansat som den første professor i akutmedicin på Københavns Universitet.

Akutmedicin er den viden og de færdigheder, som kræves til bedst mulig forebyggelse, diagnose og behandling af akutte skader og sygdomme hos patienter.

Professoratet er blevet til i et samarbejde mellem Region Hovedstaden, Region Sjælland, TrygFonden og Københavns Universitet.

Finansieret af TrygFonden
Det fem-årige professorat er finansieret af TrygFonden og skal styrke forskningen i akutmedicin i Danmark i et samarbejde med to andre akutprofessorater, som TrygFonden også finansierer på henholdsvis Syddansk Universitet og Aarhus Universitet.

Ifølge forskningschef i TrygFonden, Anders Hede, har det akutte område hidtil har været underprioriteret, når det kommer til forskning.

- Vi tror, at der er store fordele for patienterne ved at udføre mere forskning på det akutmedicinske område. Med de nye store akutenheder er der skabt forudsætninger for at gennemføre flere solide videnskabelige undersøgelser og få resultaterne overført til praksis, siger Anders Hede.

Glæde i de to deltagende regioner
Region Hovedstaden og Region Sjælland glæder sig til, at akutforskningen i Danmark nu med ansættelsen af den højt kvalificerede og internationalt anerkendte nye professor vil få et kraftigt løft. Det skaber samtidig mulighed for et øget samarbejde mellem de to regioner om akutforskningen til gavn for de akutte patienter.

Også Københavns Universitet glæder sig til at få den første akutprofessor

- Det er en stor gevinst at få en så engageret person til dette nyetablerede professorat, og Lars er tilmed en fremragende formidler. Der er rigtig mange spændende opgaver at tage fat på, herunder få etableret tæt samarbejde med de tilsvarende professorater i Odense og Aarhus, siger institutleder på Institut for Kirurgi og Intern Medicin, professor Torben V. Schroeder.

Lars S. Rasmussen ser selv frem til at begynde arbejdet som akutprofessor.

- Jeg ser det som min opgave at akut behandling i langt højere grad bliver baseret på resultater af videnskabelige undersøgelser, end det nu er tilfældet. Der er et stort behov for at få dokumentation for, hvad der giver de bedste resultater af akut behandling, hvor tidsfaktoren er afgørende, siger professor Lars S. Rasmussen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.