Hjalte Aaberg bliver ny regionsdirektør i Region Hovedstaden

26/10/12 11:52

Region Hovedstaden

Afløseren for regionsdirektør Helle Ulrichsen, der stopper ved årsskiftet, er nu fundet Det bliver Hjalte Aaberg, som fra årsskiftet sætter sig i stolen som øverste chef for de næsten 40.000 ansatte i Region Hovedstaden. Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har som ny regionsdirektør valgt den 46-årige Hjalte Aaberg, der kommer fra en stilling som administrerende direktør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Regionsrådsformand: Stærk faglig kandidat
- Region Hovedstaden har valgt en stærk faglig kandidat, med kompetencer vi har efterspurgt inden for blandt andet miljø og infrastruktur. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S)

Hjalte Aaberg er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har siden 2006 været øverste chef for Teknik- og Miljøforvaltningens 2400 ansatte.

Inden da har Hjalte Aaberg bl.a. arbejdet som fuldmægtig i Sundhedsministeriet og som udviklingschef og direktør i Miljøkontrollen i Københavns Kommune.

- Jeg glæder mig til at skulle være med til at udvikle nogle af Danmarks vigtigste velfærdsydelser i Region Hovedstaden, hvor sundhedsområdet står helt centralt. Der er lagt stærkt politisk fra land med en ambition om at levere ydelser i verdensklasse. Og jeg glæder mig også til at prøve at gøre den regionale stemme endnu stærkere, når det kommer til ægte regionale udfordringer som infrastruktur, uddannelser, erhverv og klimaarbejde, siger Hjalte Aaberg.

Der var 16 kandidater til stillingen som regionsdirektør. Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har derefter behandlet et ansættelsesudvalgs indstilling.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.