Hovedstaden skal op i et højere gear

13/03/2012 11:53

Region Hovedstaden

Ny ambitiøs udviklingsplan for Region Hovedstaden med bud på fremtidens klima, uddannelse, erhverv og trafik sendes i høring frem til 2. maj 2012.

- Hovedstadsregionen er Danmarks vækstmotor, og det forpligter. Sammen med regionens kommuner har vi nu en visionær og skarp udviklingsplan på plads, som jeg glæder mig til at omsætte til handling de kommende fire år. Sammen skal vi løfte hovedstadsregionen op i et højere gear, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (A).

Steen Olesen (F), der er formand for Regionaludvalget i Region Hovedstaden er spændt på at se borgernes input og reaktioner på de visioner og forslag, der nu er lagt åbent ud til diskussion i høringsfasen de næste to måneder.

- Vi er ambitiøse, og det er også nødvendigt, hvis vi skal nå vores overordnede mål, at Region Hovedstaden i 2020 har øget konkurrence- og tiltrækningskraften så markant, at regionen er Nordeuropas forbillede inden for særligt bæredygtig vækst, viden og livskvalitet, siger Steen Olesen.

Den Regionale Udviklingsplan har de fire indsatsområder klima, uddannelse, erhverv og trafik og fungerer som en paraply for en række strategier og aftaler, bl.a. en klimastrategi og en trafikaftale mellem regionen og regionens 29 kommuner.

- En forudsætning for at nå målene er en bedre infrastruktur på transportområdet. Derfor vil vi sammen med kommunerne arbejde målrettet for at løse de store trængselsproblemer på vejene og skabe en trafikalt integreret Øresundsregion. I trafikaftalen peger vi bl.a. på vigtigheden af højhastighedstog til lufthavnen og gode forbindelser til de andre regioner og ud i verden, så regionen kan blive en del af et større internationalt netværk, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Fakta om den regionale udviklingsplan

§ Regionsrådet vedtog den 6. marts at sende Den regionale udviklingsplan i høring frem til 2. maj.

§ Den regionale udviklingsplan forventes at blive vedtaget i juni

§ Regionerne skal formulere en regional udviklingsplan hvert fjerde år

§ Region Hovedstadens første udviklingsplan er fra 2008.

§ Den regionale udviklingsplan er udarbejdet af Region Hovedstaden i samarbejde med Kommunekontaktrådet Hovedstaden (KKR), der repræsenterer regionens kommuner

Læs mere om Den regionale udviklingsplan her

Mest Læste

Annonce