Hvorfor ender unge uden job og uddannelse?

28/9/12 1:23

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har netop besluttet at igangsætte en banebrydende analyse, som skal give svar og ny viden om baggrunden for, at en del af regionens unge i dag står uden job og uddannelse. Region Hovedstaden har afsat op til 1,5 mio. kr. til en analyse, som skal sætte fokus på uddannelses- og jobmuligheder for unge, der ikke er i gang med en ungdomsuddannelse eller har job.

Udfordringer og barriere
Som led i den regionale uddannelsesstrategi skal det undersøges, hvad der skal til for at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det skyldes, at hver femte unge i Region Hovedstaden ikke gennemfører en ungdomsuddannelse, og derfor skal der indsamles mere viden på området.

- Det gælder om at finde ind til de konkrete udfordringer, der får unge til at fravælge en ungdomsuddannelse. Vi skal have flere unge tilbage på uddannelsessporet. Det er vigtigt, at unge kommer ud af ledighed og får en brugbar uddannelse – både for deres egen skyld og for samfundets skyld, fordi der er endnu større brug for kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, siger Marianne Stendell, formand for udvalget for fremtidens uddannelse og forskning.

Formålet med analysen er at belyse, hvilke unge, der hverken kommer i gang med en uddannelse eller job, samt hvilke job der kunne være attraktive for denne gruppe efter endt uddannelse. Analysen skal bl.a. undersøge barriererne hos de unge og i systemerne. Derfor inddrages unge samt aktører omkring de unge, fx Ungdommens Udannelsesvejledning, uddannelsesinstitutionerne og jobcentrene.

Behov for ny specifik analyse
Der er tale om indsamling af helt ny viden på området. Med udgangspunkt i eksisterende undersøgelser og tiltag, skal analysen pege på relevante og effektfulde initiativer, som alle parter omkring de unge kan understøtte og igangsætte. Regionen ønsker at skabe fælles forståelse og fælles retning i løsningerne.

En tidligere kortlægning peger på, at også i Region Hovedstaden spiller geografien en afgørende rolle. Således er andelen af 18-22-årige, som har folkeskolen som højeste uddannelse, størst i yderkommunerne i den nordlige del af regionen og på Vestegnen. Med store variationer ligger Region Hovedstaden dog med et gennemsnit på 18,8 procent tæt på landsgennemsnittet på 18,3 procent. Dette skal analysen også gå i dybden med, da det er regeringens målsætning, at 95 procent af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse.

Analysen forventes færdig primo 2013.

Den regionale uddannelsesstrategi er en del af den regionale udviklingsplan 2012, som blev vedtaget af regionsrådet d. 25. september 2012

Læs mere
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.