Nu får unge i hovedstadsområdet kortere til erhvervsskolen

Infrastruktur

09/11/2016 14:03

Region Hovedstaden

Med fem nye campusser for erhvervsuddannelser får regionens unge helt nye muligheder for at tage en uddannelse.

Når de unge skal vælge uddannelsessted, tænker de ikke kun på at skulle lære matematik, bøje spanske verber, skabe noget kreativt eller blive dygtige til it. Nej, transporttid, nærhed til lokalområdet og et godt skolemiljø betyder allermest for deres valg. Derfor er vi rigtig glade for, at erhvervsskolerne er rykket tættere på de unge med afdelinger med flere uddannelser. For det skal ikke være en lang og besværlig tur med bussen eller mangel på fagmiljø og kammerater, som afholder de unge fra at vælge en faglært uddannelse.

Læs mere fra Region Hovedstaden

Du kan læse flere historier fra og om Region Hovedstaden på temasiden her

Der er desværre ikke nok unge her i hovedstadsregionen, som vælger at tage en erhvervsuddannelse. Det er rigtig ærgerligt. Vi ved nemlig, at der er mange gode karrieremuligheder, spændende udfordringer og en god indkomst, hvis man har en faglig uddannelse. Samtidig ved vi også, at vi i hovedstadsområdet i 2020 kommer til at mangle op mod 7.000 faglærte på arbejdsmarkedet. Det vil sige medarbejdere, som skal være med til at bygge veje og avancerede hospitaler, styre robotter i virksomhederne, klare økonomi og logistik og i det hele taget holde damp på væksten.

Når uddannelserne rykker tættere på, hvor de unge bor, håber vi, at flere unge vil overveje at tage en erhvervsuddannelse. 42.000 15-17-årige i hovedstadsregionen får fra næste sommer mulighed for at starte på en erhvervsuddannelse i den kommune, hvor de bor. Det er over 3.000 flere end i dag.

Erhvervsskolerne samarbejder om, at man på samme skole i såkaldte uddannelsescampusser kan vælge imellem flere forskellige uddannelser. Det vil betyde et mere levende, inspirerende og spændende skolemiljø. Med de nye uddannelsescampusser vil der også være bedre muligheder for at holde en god kontakt med lokalområdets virksomheder.  

I hovedstadsregionen vil vi fra næste år have fem nye uddannelsescampusser, som retter sig mod erhvervslivet. De kommer til at ligge i Frederikssund, Farum, Kgs. Lyngby, Høje Taastrup og Tårnby. Og der bliver flere uddannelser at tage på næsten alle skolernes øvrige adresser. På den måde får de unge lettere ved at lære uddannelserne at kende og beslutte sig for lige præcis, hvilken uddannelsesvej de ønsker at gå.

I regionen er det vigtigt, at vi ser mulighederne for ungdomsuddannelser under ét. Det er dejligt at se, at erhvervsskolerne samarbejder godt om at have en bred vifte af tilbud om uddannelse til de unge. Det bidrager også til at opfylde regionsrådets mål om, at få flere unge tættere på flere slags uddannelser.  

Med det nye udbud af erhvervsuddannelserne har vi fået et godt resultat; både for de unge og for regionen.

 

Mest Læste

Annonce