Region H er en af Europas førende innovationsregioner

10/1/13 8:28

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden er i top fem over Europas mest innovative regioner. Sidst i 2012 lancerede Europa-Kommissionen Regional Innovation Scoreboard (RIS) for 2012, der sammenligner, hvor innovative regionerne i Europa er.

RIS sammenligner 190 regioner fra hele EU samt fra Kroatien, Norge og Schweiz.

Innovation Union Scoreboard er baseret på 12 parametre, herunder human ressources, andelen af private og offentlige investeringer i forskning, offentlig-private partnerskaber og forskellige mål for SMV’er.

Store regionale forskelle internt

Undersøgelsen viser, at der er store forskelle mellem de europæiske lande men også internt i landene. Hovedstadsregionerne er typisk førende på innovationsområdet. Danmark er det land, hvor der er 2. størst forskel på innovationsniveauet i hovedstadsregionen kontra de øvrige regioner. Bemærk at hovedstadsregionen dækker over hele regionen og ikke blot hospitaler, psykiatri og praksissektor.

Region Hovedstaden som ”høj-innovationsleder”
Foruden de fire kategorier skelner RIS mellem, hvorvidt en region er høj, mellem eller lavt innovativ inden for de fire kategorier. Region Hovedstaden er i undersøgelsen i top fem som en ”høj-innovationsleder” sammen med få andre regioner i Nord- eller Centraleuropa. 

Gode til at tiltrække forskningsmidler fra FP7
Undersøgelsen viser også en sammenhæng mellem, hvor innovativ en region er, og om regionen tiltrækker forskningsmidler eller strukturfondsmidler. Mere end 90 pct. af de regioner, som er førende i forhold til at tiltrække EU-forskningsmidler er også ledende inden for innovationsområdet. Region Hovedstaden ligger således også i top med hensyn til at trække forskningsmidler fra FP7. Omvendt tiltrækker de mindre innovative regioner meget få forskningsmidler. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.