Region H oprørt over kampagneside mod 1813

Velfærd

20/12/2013 12:14

Freja Eriksen

Regionen frygter, at borgere, der søger akuthjælp, får forkerte oplysninger

Forveksling mellem hjemmesider
En læge har for nyligt offentliggjort en hjemmeside, der kritiserer Region Hovedstadens nye akutsystem og overtagelsen af lægevagten. Hjemmesiden ligner til forveksling regionens egen hjemmeside om den nye akuttelefon, www.1813.dk. 

Leger med borgernes helbred
Den vildledende hjemmeside har nemlig fået navnet www.18-13.dk. Dermed leger ophavsmanden til hjemmesiden med borgernes helbred og sikkerhed, mener Region Hovedstaden. 

Bedt advokat om at tage kontakt
- Folk der har brug for hjælp og søger offentlig information risikerer at gå helt galt i byen. På den rigtige hjemmeside om 1813 fortæller vi f.eks. folk, at de skal ringe til 112, hvis det er livstruende. Det er livsvigtig offentlig information, som ikke kan tages som gidsel for at føre en skræmmekampagne, siger kommunikationsdirektør Margrethe Lyngs Mortensen, der har bedt en advokat tage kontakt til ophavsmanden. 

Vil eventuelt tage retslige skridt
- Vi har skrevet til lægen og bedt vedkommende omgående omdøbe siden eller på anden vis fjerne indholdet, så borgerne ikke kan komme i tvivl. Gør vedkommende ikke dette, vil vi tage vi retslige skridt og eksempelvis forsøge at få nedlagt et fogedforbud, tilføjer hun. 

Intet mod kritik
Margrethe Lyngs Mortensen understreger, at reaktionen intet har at gøre med den kritik mod det nye akutsystem, som man kan finde på den vildledende hjemmeside. 

Går over grænsen
- Regionens politikere, læger, sygeplejersker og embedsfolk har i flere uger lyttet til og svaret på kritik fra de privatpraktiserende læger, der er sure over, at vi overtager lægevagtens opgaver. Så det er ikke fordi, de mangler adgang til os. Men en vildledende hjemmeside går over grænsen for, hvad man kan tillade sig over for borgerne, siger kommunikationsdirektøren. 

Journalister forvirret
Hun oplyser, at regionen allerede har modtaget opkald fra journalister, der henter fejlagtige informationer fra den forkerte hjemmeside. 

- Når også journalister tilsyneladende har svært ved at gennemskue, hvem afsenderen er, så gruer jeg jo for, hvad der vil ske, når borgerne efter nytår for alvor skal til at bruge 1813 som deres adgang til akut lægehjælp, siger hun. 
  
FAKTA om Akuttelefonen 1813

  • Region Hovedstadens nye akutordning betyder, at alle borgere efter nytår skal ringe til Akuttelefonen 1813, når ens egen læge holder fri, når man er syg, er kommet til skade eller er i tvivl. Ved en livstruende situation skal der selvfølgelig altid ringes 1-1-2
  • Regionen har overtaget lægevagtens opgaver, som hidtil har været drevet af privatpraktiserende læger
  • Det sker for at skabe et nyt system, hvor borgerne altid ringer det samme sted hen – til vagtcentralen i Ballerup. Her kan de få hjælp til både livstruende 112-opkald om sygdom eller skade, eller til akut opstået sygdom og skader, på Akuttelefonen 1813
  • Hjemmesiden www.1813.dk oplyser borgerne om, hvornår de skal ringe efter akuthjælp, egen læge eller hvordan regionen kan hjælpe dem med visitering til akutmodtagelser og klinikker
  • Hjemmesiden fortæller også om de andre muligheder for at få akuthjælp, herunder at man skal kontakte 112 i livstruende situationer.

Mest Læste

Annonce