Gentofte Hospital. Foto: Jesper Ludvigsen

Regional innovationsstrategi har givet pote

Velfærd

12/12/2013 12:28

Freja Eriksen

Markant stigning i erhvervssamarbejde i Region Hovedstaden

Renere vand og hospitalssenge 
Rensning af spildevand for sundhedsskadelige lægemidler, hospitalssenge der er lettere at rengøre og sansefødestuer indrettet med dynamisk farvet lys, beroligende lyd og levende billeder. 

Erhvervssamarbejde for 250 millioner kroner
Det er blot tre af 63 igangværende projekter, som Region Hovedstaden arbejder sammen med over 100 private virksomheder om. Siden Region Hovedstadens i 2009 satte fokus på innovation ved at etablere et såkaldt Center for Sundhedsinnovation, er antallet af projekter mere end tredoblet, så der nu i alt er offentlig-private innovationssamarbejder (OPI) for op imod 250 millioner kroner. 

 

Artikel om OPI-stafetten

"OPI er et af de vigtige kort, der skal spilles på velfærdsområdet. Det mener Vestager, Søgaard Larsen, Rose Skaksen og OPI-Lab. Men de er langt fra de eneste, der kan se modellens muligheder. Alle disse forskellige perspektiver åbner OPI-Lab nu op for med en stafet om OPIs effekter, udfordringer og udbredelse på DenOffentlige.dk."

Læs mere...

 

OPI løser både problemer og skaber job
Det glæder Lars Gaardhøj (S), formand for Region Hovedstadens Klima- og grøn vækstudvalget: 

- Som en stor arbejdsplads ser vi det som vores pligt at indgå i innovative partnerskaber. På den måde løser vi konkrete problemer for borgerne og personalet samtidig med, at vi skaber job og øger landets eksportmuligheder, siger Lars Gaardhøj. 

Især sundhedsområdet danner grobund for samarbejde
Størstedelen af projekterne foregår i sundhedsvæsenet, men også på miljøområdet og i regionens igangværende hospitalsbyggerier spirer samarbejdslysten. Og der er nye projekter i støbeskeen, fortæller Lars Gaardhøj: 

Nyt videncenter og take-out til kræftpatienter på vej 
- I vores 2014 budget har vi også sat penge af til et Videnscenter for Hjælpemidler til mennesker med handicap, som skal samarbejde med universiteter og private virksomheder. Og vi vil med base på Herlev Hospital udarbejde et servicekoncept med udbringning af mad til kræftpatienter. 

Vestagers OPI-indlæg

Nytænkning giver bedre fødsler 

"Regeringen har en vision om en mere moderne offentlig sektor. OPI er en vigtig brik i at virkeliggøre visionen. Vi skal realisere og udbrede idéer, nytænkning og innovation for at bruge vores faglighed, vores tid og vores penge smartere." 

Læs mere: Margrethe Vestagers indledende indlæg i OPI-stafetten

 

Ny handlingsplan vedtages på årets sidste regionsrådsmøde
Regionsrådet i Region Hovedstaden skal den 17. december tage stilling til en handlingsplan for 2014 og 2015, der skal konkretisere ambitionerne i regionens innovationspolitik, som blev vedtaget for et år siden. 

Ledere og medarbejdere skal spotte oplagte OPI'er
En af målsætningerne er at inspirere regionens ledere og medarbejdere til i højere grad at have øje for, hvordan endnu flere gode idéer fra afdelingen med hjælp fra private virksomheder kan omsættes til konkrete tiltag til gavn for patienter og pårørende. 

Mest Læste

Annonce