Serviceforbedringer på vej i Hovedstadens patienttransport

25/06/2012 00:00

Region Hovedstaden

Kortere ventetid for dialysepatienter og mulighed for at medbringe el-scooter for visse patienter Fra 1. oktober overtager Falck og Movia opgaven med at transportere patienter med ret til befordring til behandling på Region Hovedstadens hospitaler - og hjem igen. Det gælder eksempelvis dialysepatienter, visse sclerosepatienter og rygmarvsskadede.

Øget service for flere grupper
- Servicen forbliver på samme niveau som nu. Vi har dog valgt eksempelvis at øge servicen over for dialysepatienter, som skal frem og tilbage flere gange om ugen. De kan se frem til at blive transporteret til og fra hospitalet med kortere ventetid end tidligere. Samtidig får sclerosepatienter på længere træningsophold og rygmarvsskadede, som i særlig høj grad har brug for at anvende el-scooter, nu mulighed for at få den med i bilen, siger Flemming Pless (S), formand for Patientudvalget i Region Hovedstaden.

Falck i hovedparten af regionen
Patienttransporten varetages i dag af VBT, men den nuværende kontrakt udløber til efteråret. På den baggrund har kørslen været i udbud, og regionsrådet har valgt Falck som leverandør for hovedparten af regionen.


Allerede i efteråret 2011 besluttede regionsrådet dog, at Movia fra 1. oktober skal overtage opgaven med at køre patienter til og fra hospitalerne Glostrup, Hvidovre og Amager samt psykiatriske centre i den sydlige del af regionen.

Region Hovedstaden går nu i gang med at lave informationsmateriale til patienterne om hvad omlægningen betyder for dem samt uddanne hospitalspersonale. Det skal gøre overgangen til de nye leverandører så gnidningsløs som mulig.

Fakta
- Patienter skal som udgangspunkt selv sørge for transport til og fra hospitalet, når det ikke er en akut indlæggelse. Særlige patientgrupper tilbydes dog liggende eller siddende kørsel, hvis deres helbred vanskeliggør befordring med offentlig transport.

- Den siddende patientbefordring betjener årligt omkring 70.000 patienter til og fra hospitalerne i Region Hovedstaden.

- Region Hovedstaden kører årligt 620.000 ture, heraf 100.000 kørsler for dialysepatienter.

- Region Hovedstaden bruger årligt omkring 120 millioner kroner på den siddende patientbefordring.


Læs mere om din ret til transport her.
 

Mest Læste

Annonce