Konsortium Indigo skal tegne Nyt Aalborg Universitetshospital

30/6/12 6:52

Region Nordjylland

Regionsrådet har den 26. juni godkendt vinderprojektet til Nyt Aalborg Universitetshospital. Dermed er det afgjort, at det bliver konsortium Indigo, som bliver rådgiver for det nye hospital. Et års tid har det taget at finde det rette projekt til det nye universitetshospital.

- Det har været en udfordrende og spændende proces, som har krævet meget af alle dem, der har deltaget i arbejdet med projektkonkurrencen fortæller Ulla Astman, regionsrådsformand.


Universitetshospital med udsigt

Hospitalet skal bygges på den sydlige og vestlige del af grunden. Byggeriet ligger omkring et centrum med et centralt torv, som giver patienter og pårørende en let forståelse af og let adgang til alle behandlingsafsnit i stueplan samt sengeafsnittene herover.

Udover at rumme et hospitalskompleks omfatter projektet forslag til en strukturplan for hele området samt til et universitetsbyggeri til det sundhedsvidenskabelige fakultet SUND.

Muligheden for at integrere universitet i hospitalet er helt enestående, og det vil være en stor gevinst at forskning og klinisk hospitalsdrift kommer til at ligge dør om dør.


Universitetshospital med høje mål

Der er flere ambitiøse mål for projektet Nyt Aalborg Universitetshospital. Hospitalet skal foruden at udføre sine opgaver, være synligt markeret i området, opnå størst mulig synergi med universitets sundhedsvidenskabelige fakultet og videreudvikle samarbejdet med universitet og virksomheder i området.

Derfor er der rigtig mange parametre, som har været i spil i evalueringen af de to projekter fra Curavita og Indigo, der i marts gik videre til forhandlingsrunden.

- Vi har haft to flotte projekter med mange fine detaljer at vælge imellem. Udover at få et smukt byggeri, har vi eksempelvis også lagt vægt på funktionalitet og økonomi, så det nye hospital bliver et godt sted at opholde sig for både patienter og personale. Samtidigt kan hospitalet blive drevet effektivt, og det vil være robust overfor fremtidige ændringer i behandlingsmuligheder. Dermed lever hospitalet op til de krav, som Regeringens ekspertpanel har stillet, og vi får et hospital, som kan udvikle sig mange år frem i tiden, fortæller Ulla Astman.

Vinderprojektet bliver udstillet på Utzon Centeret i sommerferien og frem til den 3. september 2012. Der er gratis adgang til udstillingen.

Fakta om vinderprojektet:

Vinderkonsortium: Indigo

Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp,

Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kirstine Jensens Tegnestue

Størrelse: cirka 135.000 m2

Funktioner: Fælles akutmodtagelse, sengefunktion, ambulatorieflade, laboratorier, børne- og ungefunktion, billediagnostiske funktioner, operationsfunktion, intensiv, integration af universitetsfaciliteter i sygehuset, rehabiliteringsfunktion, forsknings- og undervisningsarealer, serviceby.

Byggeperiode: 2013-2020

Økonomi: Tilsagn på 4,1 mia. kr. i marts 2012 fra Regeringen om medfinansiering fra kvalitetsfonden til investeringer i ny og forbedret sygehusstruktur i Danmark. Heraf skal Region Nordjylland finansiere 40 %.

Læs mere her – se vinderprojekt og evalueringsrapport under fanen Vinderprojekt.

De deltagende konsortier i forhandlingsrunden forår 2012:

Curavita:
Arkitema, Narud-Stokke-Wiig, AART architects, Hospitalitet, Grontmij, Carlbro, Moe & Brødsgaard,
Underrådgiver: Ove Arup & Partners International

Indigo:
Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp,
Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kirstine Jensens Tegnestue

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.