Region lægger sundhedsydelser i private hænder

Ledelse

13/06/2013 12:01

Region Sjælland

Regionsrådets formand, Steen Bach Nielsen, har netop sat sin underskrift på en aftale med en privat partner på sundhedsområdet.

Region Sjælland er dermed den første region i Danmark, som indgår et strategisk partnerskab med en privat leverandør af sundhedsydelser. Aftalen er indgået med konsortiet Aleris-Hamlet, Falck Healthcare og Privathospitalet Valdemar.
Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen:
- Vi har lavet en aftale, der indbyder til et åbent samarbejde, fastslår han og forklarer, at aftalen skaber et grundlag for at det bedste fra de 2 verdener bidrager til en god udvikling af Region Sjællands sundhedsvæsen.

 

Netop det brede og strategiske fokus roses af Nis Alstrup, administrerende direktør i Aleris-Hamlet
- Sammen har vi skrevet historie i dag. Det er meget visionært tænkt af Region Sjælland at gå ind i et strategisk partnerskab med et stort udviklingspotentiale. Vi glæder os til at yde en rigtig god behandlingskvalitet til regionens borgere.
Steen Bach Nielsen supplerer:
- Det har været en god proces, hvor alle har haft det fælles mål at skabe endnu bedre behandlingskvalitet for borgerne. Nu glæder vi os til at se resultaterne af et samarbejde, der er båret er tillid, fællesskab og udvikling. Jeg har lagt vægt på, at få hele Regionsrådet bag aftalen, og det er lykkedes. Nu skal dette første spadestik ved sine resultater vise, hvor langt samarbejdet kan bære.
Fakta om aftalen

Aftalen er trådt i kraft og indebærer blandt andet, at den private partner skal drive det non-magline smertecenter i Næstved, som forventes at kunne se de første patienter i løbet af få uger.
Derudover dækker aftalen udredning og behandling af:
Lungesygdomme
Hjertesygdomme
Allergisygdomme
neurologiske lidelser

Mest Læste

Annonce