Kom ud af komfort-zonen!

15/5/12 10:11

Region Syddanmark

Det var bare ét af de mange indspark, de 250 sygeplejersker kunne tage med sig hjem fra 2012-udgaven af Sygehus Lillebælts årlige sygeplejesymposium. Denne gang var temaet "Kreativitet og nyskabelse i den professionelle sygepleje".

- Hvis I vil være innovative, er I nødt til at flytte jer selv ud af komfort-zonen. I skal derud, hvor det føles usikkert og farligt, selv om hele jeres trodsige DNA siger jer noget andet, sagde virksomhedskonsulent og foredragsholder Soulaima Gourani, der var inviteret til at holde et indpiskende indlæg. Og hun fortsatte

- Og så skal I tale sammen. Det nytter ikke at sidde ligesom på kuglepennefabrikken, hvor ham, der sætter fjedre i, ikke aner, hvordan logoet trykkes på, hvor pennene pakkes, og hvordan de distribueres. I er nødt til at forstå, hvad hinanden laver, kende forløbene, hvis I overhovedet vil ændre noget.

Torsdag den 10. maj var det tredje gang, sygeplejesymposiet blev holdt i Vingsted med så mange deltagere. Opskriften er efterhånden velkendt - gennem workshops, relevante eksterne foredrag, postersafari og walk 'n' talk var der rig mulighed for at se og høre, hvad kollegerne i de andre afdelinger arbejder med - og få sig en god portion inspiration og en masse nye kontakter med hjem.

Lær af de nye og dem, der brokker sig

I alt havde 19 grupper sluppet igennem nåleøjet og fik lov til at holde workshops for deres kolleger. 20 minutters oplæg og 10 minutters spørgsmål og diskussion var der sat af til hver, inden deltagerne kunne mingelere rundt og videre til næste workshop, som man hver især kunne nå at deltage i fire af.

Grete Ingemann Sørensen, tidl. udviklingssygeplejerske i Onkologisk Afdeling, Vejle Sygehus, holder workshoppen ”Rehabiliterende sangkursus for patienter med lungekræft og pårørende i Onkologisk Afdeling LUFTRUM”.

Projektleder Ann Mathilde Furrer, Bariatrisk Patienthåndtering, Sygehus Lillebælt, holder workshoppen ”Sygeplejens ufordringer ved håndtering af bariatriske patienter” om de første spæde målinger fra projektet.

Dagen blev rundet af med to interne oplæg. Grete Ingemann Sørensen og Bodil Winther fra Onkologisk Afdeling i Vejle fortalte den store skare om rehabiliterende sygepleje til patienter med endetarmskræft, mens Anette Nissen Sørensen og Malene Norborg fra Medicinsk Afdeling i Fredericia fortalte om deres udvikling af et patientuddannelsestilbud til nyrepatienter.

- I kan lære meget af brokkerøvene, dem der virkelig ser hullerne i osten. Er der et par stykker til stede? Ja?!! I ved det godt, ik'? I er utålelige at være sammen med, men I har fanme meget at byde på. Og så jeres nye kolleger. 3 måneder har I til at lære af dem - derefter holder de alle op med at stille spørgsmål til, hvordan I gør tingene, og vinduet - jeres chance for at se på jer selv med nye øjne - lukker, var en af Soulaima Gouranis afsluttende opsange, der atter fik salen til at lette i latter.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.