Region Syddanmark vil være Europæisk Iværksætterregion i 2013

18/11/11 10:31

Region Syddanmark

Region Syddanmark har sammen med Danfoss Universe og Væksthus Syddanmark søgt EU's Regionsudvalg om at blive udnævnt til Europæisk Iværksætterregion i 2013. Ansøgningen er sendt på vegne af en lang række syddanske partnere.

Formålet med iværksætterregionerne er at skabe dynamiske, grønne iværksætterregioner i hele Europa og at tage nye samfundsmæssige udfordringer op. Regioner med de mest overbevisende og fremsynede politiske strategier udnævnes.
- Det, der gør Region Syddanmark unik, er, at vi tør pege på en række samfundsmæssige udfordringer: Energieffektiviseringer, grøn offshore energi, sundheds- og velfærdsteknologier og oplevelseserhverv som særlige indsatsområder. Det betyder, at vi kan målrette midler og skabe særlige muligheder for samarbejde mellem offentlige parter og private iværksættere, siger Lasse Krull (C), der er formand for udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark.


Bred opbakning

Ansøgningen møder bred opbakning fra erhvervslivet, uddannelses- og forskningsinstitutioner - og altså regionsrådet.

- Udnævnes Region Syddanmark til iværksætterregion i 2013, vil vi have en enestående mulighed for at markedsføre hele regionen. Syddanmark har en stærk tradition for iværksætteri, og vi har sat gang i en række spændende initiativer, der skal styrke mulighederne for iværksættere yderligere, siger Lasse Krull.


Binde initiativer sammen

Karsten Uno Petersen(S), der sammen med Lasse Krull har taget initiativet til at søge om titlen, ser også store muligheder.

- Titlen som iværksætterregion vil kunne binde de syddanske initiativer yderligere sammen, og vi ser et stort potentiale i det gode samarbejde, som satsningen er udtryk for. Derfor er vi også glade for den store opbakning, vi har fået fra bl.a. Danfoss og Lego, siger næstformand i udvalget for Regional Udvikling, Karsten Uno Petersen (S), som samtidig er Danske Regioners repræsentant i EU's regionsudvalg.

Fakta

Europæisk Iværksætterregion eller European Entrepreneurial Regions (EER) udnævnes af EU's Regionsudvalg, EU-parlamentet og EU-kommissionen i fællesskab. Regioner, der udnævnes, forpligter sig til at gøre en særlig indsats for at fremme iværksætteri i deres område. Initiativet hører under EU's "small business act", som specifikt har med forholdene for små og mellemstore virksomheder at gøre.

Der udnævnes max tre regioner pr. år.

Tidligere europæiske iværksætter-regioner:
2011: Brandenburg, Kerry County, Murcia
2012: Helsinki-Uusimaa, Catalonien, Trnava

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.