Region Syddanmark vil være Europæisk Iværksætterregion i 2013

18/11/2011 11:31

Region Syddanmark

Region Syddanmark har sammen med Danfoss Universe og Væksthus Syddanmark søgt EU's Regionsudvalg om at blive udnævnt til Europæisk Iværksætterregion i 2013. Ansøgningen er sendt på vegne af en lang række syddanske partnere.

Formålet med iværksætterregionerne er at skabe dynamiske, grønne iværksætterregioner i hele Europa og at tage nye samfundsmæssige udfordringer op. Regioner med de mest overbevisende og fremsynede politiske strategier udnævnes.
- Det, der gør Region Syddanmark unik, er, at vi tør pege på en række samfundsmæssige udfordringer: Energieffektiviseringer, grøn offshore energi, sundheds- og velfærdsteknologier og oplevelseserhverv som særlige indsatsområder. Det betyder, at vi kan målrette midler og skabe særlige muligheder for samarbejde mellem offentlige parter og private iværksættere, siger Lasse Krull (C), der er formand for udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark.


Bred opbakning

Ansøgningen møder bred opbakning fra erhvervslivet, uddannelses- og forskningsinstitutioner - og altså regionsrådet.

- Udnævnes Region Syddanmark til iværksætterregion i 2013, vil vi have en enestående mulighed for at markedsføre hele regionen. Syddanmark har en stærk tradition for iværksætteri, og vi har sat gang i en række spændende initiativer, der skal styrke mulighederne for iværksættere yderligere, siger Lasse Krull.


Binde initiativer sammen

Karsten Uno Petersen(S), der sammen med Lasse Krull har taget initiativet til at søge om titlen, ser også store muligheder.

- Titlen som iværksætterregion vil kunne binde de syddanske initiativer yderligere sammen, og vi ser et stort potentiale i det gode samarbejde, som satsningen er udtryk for. Derfor er vi også glade for den store opbakning, vi har fået fra bl.a. Danfoss og Lego, siger næstformand i udvalget for Regional Udvikling, Karsten Uno Petersen (S), som samtidig er Danske Regioners repræsentant i EU's regionsudvalg.

Fakta

Europæisk Iværksætterregion eller European Entrepreneurial Regions (EER) udnævnes af EU's Regionsudvalg, EU-parlamentet og EU-kommissionen i fællesskab. Regioner, der udnævnes, forpligter sig til at gøre en særlig indsats for at fremme iværksætteri i deres område. Initiativet hører under EU's "small business act", som specifikt har med forholdene for små og mellemstore virksomheder at gøre.

Der udnævnes max tre regioner pr. år.

Tidligere europæiske iværksætter-regioner:
2011: Brandenburg, Kerry County, Murcia
2012: Helsinki-Uusimaa, Catalonien, Trnava

Mest Læste

Annonce