Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark

31/10/12 1:32

Region Syddanmark

Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark Knap otte måneder efter byggestart - tirsdag 30. oktober 2012 - kunne retspsykiatrien i Middelfart holde rejsegilde på det nye byggeri, der fra efteråret 2013 skal samle al retspsykiatri i Region Syddanmark.

Kransen var på plads, og håndværkerne fik en stor tak med på vejen. Som psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen gjorde opmærksom på:

- Et byggeri er ikke bare et byggeri. Og slet ikke, når der bygges til psykiatri. Det kræver nemlig en helt speciel viden og faglig forståelse, når man har med psykiatri - og retspsykiatri - at gøre.

Sikkerhed og behandling

Direktøren hentydede til de mange sikkerhedsmæssige hensyn, der er at tage, når man bygger til retspsykiatri. Baderiste og lamper, der fx skal skrues godt fast. Og så kom han ind på de tanker og de grundsten, som hele byggeriet er funderet på; nemlig sikkerhed og behandling:

- Det er ikke kun fysiske rammer og nye bygninger, vi laver. Vi skaber en retspsykiatri, hvor behandling og sikkerhed går hånd i hånd. Hvor der er forståelse for, at det er indlagte patienter, vi har med at gøre. Patienter, der skal gøres raske. Og hvor vi skal forberede dem på et liv udenfor, sagde Jacob Stengaard Madsen.

Relationer og fritidsaktiviteter

Der vil være fokus på den gode relation mellem patient og medarbejder, og der vil være forskellige fritidsaktiviteter for patienterne, blandt andet i form af voksenundervisning, træningskøkken og sportshal.

Byggeriet skrider meget hurtigt frem, da flere elementer, blandt andet tagkonstruktioner, ydervægge og badeværelser, bliver leveret færdiglavet fra fabrik.

Omkring 30 procent af byggeriet står færdigt på nuværende tidspunkt.

Fakta

Region Syddanmark samler retspsykiatrien i Middelfart, hvor der fremover bliver 70 retspsykiatriske døgnpladser samt en almenpsykiatrisk afdeling med 36 pladser.

Ud af de retspsykiatriske døgnpladser skal 14 være private to-værelsesstuer, hvor anbringelsesdømte patienter, der kan være indlagt op til 8 år, efter en periode kan flytte over.

Foruden ombygning af eksisterende arealer udvides der med ca. 8.500 kvadratmeter.

I den nye Retspsykiatri Syddanmark vil behandling og sikkerhed gå hånd i hånd med fokus på gode relationer og fritidsaktiviteter.

Uden for murene vil der være gængse fysiske sikkerhedsforanstaltninger i form af en fire meter høj facade, der er designet til at modstå flugtforsøg. Afskærmningen omkring retspsykiatrien vil være videoovervåget og belyst, og der vil være elektronisk adgangskontrol.

Om få måneder bliver hovedindgangen lukket, da der skal bygges en tunnel tværs hen over forpladsen.

Entreprenøren er 5E Byg A/S og totalrådgiver/arkitekt er Creo, Odense.
Der er på nuværende tidspunkt omkring 80-100 byggefolk på pladsen.
 

Den samlede pris er knap 250 millioner kroner.

Dele af byggeriet vil blive taget i brug allerede fra foråret 2013, og i flere step henover året - indtil foråret 2014, hvor hele byggeriet forventes at stå færdigt.

Læs mere om byggeriet: www.psykiatrienisyddanmark.dk/byggeri

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.