Regionerne vil holde Venstre op på løfte om flere penge

Regionerne og regeringen genoptager økonomiforhandlinger under tidspres. Regionerne kræver flere penge.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forhandler mandag med Danske Regioner, repræsenteret af formand Bent Hansen (S), om, hvor mange penge regionerne næste år skal have at drive sundhedsvæsen for.

Et forbedret sundhedsvæsen er højt på regeringens prioriteringsliste, men alligevel vil finansministeren ikke på forhånd love flere penge.

                 Læs også: Regionerne leverer tårnhøj produktivitet

- Vi har en budgetlov her i landet, og vi har et hensyn til EU's vækst- og stabilitetspagt. Men jeg er da enig i, at vi skal da forbedre sundhedsvæsnet, sagde Claus Hjort Frederiksen på vej ind til forhandlingerne.

- Vi har givet et løfte om at forbedre sundhedsvæsnet, og det står vi selvfølgelig ved, siger han.

Efter omkring en times møde kom parterne ud igen. Der var intet i Bent Hansens oplæg, der kunne få kaffen galt i Claus Hjort Frederiksens hals, fortæller finansministeren.

- Det er kendte synspunkter og problemstillinger. Det handler jo specielt om medicinpriser og anlægsinvesteringer.

Under valgkampen lagde Venstre op til at tilføre sundhedsvæsnet 2,4 milliarder kroner næste år.

Bent Hansen og Danske Regioner har inden forhandlingerne sagt, at der skal mindst to milliarder kroner ekstra på bordet, hvis regionerne skal fortsætte den nuværende drift og undgå besparelser.

- De 2,4 milliarder kroner havde vi såmænd også håbet og troet på, for det er blevet gentaget rigtigt mange gange i valgkampen, siger han.

Bent Hansen understreger, at regionerne vil foretrække de nye ressourcer som frie driftsmidler.

- Vi skal jo lige se, hvilke bindinger der er på, så det ikke kun er en bestemt patientgruppe, der må få dem. Så glemmer vi nogle på perronen, og det må vi ikke. Vi vil gerne disponere pengene hen, hvor patienterne er, siger Bent Hansen.

Nye tal fra Danske Regioner viser, at 2.720.000 danskere sidste år var til behandling, screening eller undersøgelse på landets hospitaler. 

Dermed steg aktiviteten i sygehusvæsnet med 6,2 procent fra 2013 til 2014, hvilket var en dobbelt så stor stigning, som politikerne havde regnet med.

Det ventes, at forhandlingerne afsluttes torsdag eller fredag.

/ritzau/

Emneord: Danske Regioner, Regioner, Økonomiforhandlinger, Økonomiaftale, Hospitaler, Sundhedsområdet, Bent Hansen, Claus Hjort Frederiksen, Finansministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 30.04.19 Infrastruktur
  Ny opgørelse: 5.500 statslige arbejdspladser er nu flyttet

  Mere end 5.500 statslige arbejdspladser er nu etableret uden for eller flyttet fra Københavnsområdet til andre dele af landet. Det viser en ny statusopgørelse fra regeringen.

 • 25.04.19 Politik
  Nu er kommunernes regnskaber kommet: Ministre sure over aftalebrud

  Ministre tager hårde ord i brug efter kommunernes regnskaber viser over 10 procent i overforbrug på anlægsinvesteringer. Den ti gange større serviceramme er dog overholdt. KL indkaldes til "alvorlig samtale".