Foto: Shutterstock

René har fået nok: Afskaf valgplakater

Knap 10.000 har allerede støttet Renés forslag om at afskaffe valgplakater.

Uanset hvor i landet du befinder dig i øjeblikket, vil du stort set ikke kunne finde en lygtepæl, hvor der ikke hænger en plakat med et billede af en politiker på.

Årsagen skyldes naturligvis, at der om ganske kort tid skal stemmes til kommunalvalget, og efter afstemningen pilles plakaterne ned igen, hvis partierne ellers husker det.

I en tid hvor der er rigtig meget fokus på klimaet, forstår René Dyrberg Jørgensen ikke, hvorfor man fortsat hænger valgplakater op.

Han har derfor opstillet et borgerforslag den 11. oktober, hvor målet er at få afskaffet valgplakater.

René skrive følgende som begrundelse:

Verden er udfordret på klimaet.

René er ikke alene 

“Produktionen af valgplakater, er i den forbindelse med til, at belaste miljøet. Efterfølgende belastes miljøet, når valgplakaterne skal hænges op, og igen, når de skal tages ned. Efter nedtagning ligger der ofte efterladenskaber rundt i naturen, strips, ødelagte valgplakater m.m. Dette er heller ikke godt for miljøet.” fortæller René. der herefter henviser til TV2 Fyn, der har fundet ud af, at produceringen af 1.000 stk. valgplakater svarer til at køre 10.000 kilometer i en fossil-bil.

“Ved at forbyde ophængning og produktion af valgplakater, skåner vi dermed miljøet, og er med til, at få CO2 belastningen reduceret," lyder det. 

Politikerne må være med til, at gå forrest i denne miljøbelastende reklameform. Tiden er løbet fra denne måde at reklamere på, da der i dag, i 2021, er helt andre måder, at møde vælgerne på,” skriver René, der slutteligt opfordrer politikerne til at møde deres vælgere på Sociale medier.

René er ikke den eneste, der ønsker at få afskaffet valgplakaterne. Hans forslag har indtil videre fået støtte af 9.908 danskere.

Hvad mener du? Bør man afskaffe valgplakater med tanke på klima og miljø, eller er det fint de hænger der til diverse valg i Danmark?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.