Ringkøbing-Skjern: Fremgang i DI’s erhvervsundersøgelse

Fremgang i ni ud af 11 kategorier. Ringkøbing-Skjern er gået frem til en samlet 34. plads i Dansk Industris undersøgelse af Lokalt Erhvervsklima 2014.

- Vi er gået otte pladser op ad listen, hvilket er meget tilfredsstillende. Erhvervsvenlighed er et område, hvor vi har meget høje ambitioner, og derfor hæfter jeg mig også ved, at tendensen er fremadgående. Vores klare ambition er da også, at vi skal ligge helt i top, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Fremgangen skyldes ifølge DI blandt andet en øget tilfredshed med den kommunale sagsbehandling, bedre information og dialog med virksomhederne. Virksomhedernes hotline i jobcentret og virksomhedskontakten med én indgang til kommunen fremhæves også positivt i undersøgelsen.

På vej i den rigtige retning

På erhvervscentret er dagens undersøgelse blevet læst med genkendelse:

- Den tegner et billede, der stemmer godt overens med det, vi oplever i vores daglige dialog med erhvervslivet. Vi bliver rykket lidt mere i, og interessen for vores projekter er stigende. Fremgangen i undersøgelsen viser, at de kræfter, der er sat ind på at fremme erhvervsklimaet også giver den effekt, vi forventer, siger erhvervsdirektør Jesper Juul Sørensen.

Erhvervscentret er sat i verden for at sætte handling bag kommunens erhvervsstrategi, og erhvervsdirektøren hæfter sig ved fremgangen i undersøgelsen:

- Vi er på vej i den rigtige retning med de ting, der er sat i værk, og vi arbejder benhårdt på at udbrede kendskabet til dem. Vi har allerede mange af de ting, der skal til for at være attraktive for erhvervslivet, og det skal vi fortælle uden jysk beskedenhed. Derfor gør vi også meget ud af at netværke med andre kommuners erhvervsråd og skabe klyngesamarbejder på tværs, så vi bliver synlige i de rigtige cirkler, fortæller Jesper Juul Sørensen.

Høje ambitioner

Borgmesteren forventer, at den fremadgående tendens viser sig igen i næste års undersøgelse:

- Det ligger os meget på sinde at skabe et gunstigt klima for erhvervslivet, og vi arbejder målrettet med det. Eksempelvis har byrådet netop aftalt at gå foran med et projekt, der skal sikre højhastighedsinternet til erhvervslivet og borgerne i hele kommunen, ligesom vi netop i det nye budgetforlig har aftalt en årlig vækstpulje på 40 mio. kroner, siger borgmesteren.

DI’s tilfredshedsundersøgelse blandt erhvervslivet kommer få måneder efter at tal fra Energistyrelsen gav kommunen en syvendeplads, når det kommer til byggesagsbehandlingstider.

 

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.