Røde Kors undlod at anmelde mand, der sov med 14-årig pige

Røde Kors’ asylafdeling fortæller, at de ikke politianmelder de sager, men i stedet kontakter de sociale myndigheder. Sådan har de hidtil forstået reglerne, skriver MetroXpress.

Det kan give flere års fængsel i Danmark at have sex med en person under 15 år.

Alligevel politianmeldte Røde Kors ikke en 28-årig mand, som sov med sin 14-årige brud på et asylcenter på Sjællan, skriver metroxpress.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Parret havde fået lov til at bo sammen, fordi man først troede, pigen var 17. Efter metroxpress tog sagen op, er parret den 5. februar flyttet i hvert sit center. Ifølge Udlændingeservice skal operatørerne af flygtningecentre i Danmark underrette politiet, når de oplever kriminalitet, skriver presseansvarlig Nils Bak.

‘Nul-tolerance-politiken er jo skrevet ind i selve operatørkontrakterne, og operatørerne skal derfor politianmelde enhver kriminel handling på asylcentrene,’ skriver han.

Der er også en gravid 14-årig brud på et asylcenter i Jammerbugt Kommune. Hun må dog kun se sin 24-årige mand under opsyn.

Røde Kors’ asylafdeling fortæller, at de ikke politianmelder de sager, men i stedet kontakter de sociale myndigheder. Sådan har de hidtil forstået reglerne.

‘Der er brug for særlig hjælp og støtte til unge mennesker, der efter en barsk flugt får at vide, at de nu skal bo hver for sig. Det gør vi, fordi vi er optaget af barnets tarv, og fordi de sociale myndigheder har en helt anden og større værktøjskasse af tiltag at arbejde med end politiet,’ oplyser Røde Kors.

Sagen havner nu på integrationsminister Inger Støjbergs (V) bord.

»Voksne mænd, der har sex med 14-årige piger på danske asylcentre, er selvfølgelig en sag for politiet. Det er jo helt på månen at tale om barnets tarv her. Hvilken anden kriminalitet har man ellers set igennem fingre med,« siger retsordfører Peter Kofod Poulsen, DF.

Emneord: Asylcenter, Røde Kors, Asylansøgere
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 11.02.16 Velfærd
  Nyt projekt i Aarhus: Fra asylcenter til job

  Aarhus Kommunes Jobcenter vil nu sende 50 af de mest talentfulde flygtninge i virksomhedsforløb, så snart de ankommer til kommunen. Projektet hedder Talent Programme Aarhus 2016-2017 og er støttet økonomisk af Industriens Fond.

 • 04.05.15 Velfærd
  En håndtegnet velkomst

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen vil indføre tidsbegrænset ophold til flygtninge

  Det stigende antal asylansøgere får nu regeringen til at foreslå en ændring af det danske asylsystem. Fremover bør der gives en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, der flygter fra borgerkrig eller lignende generelle forhold.

 • 26.02.14 Politik
  Højeste antal udsendte asylsøgere i 10 år

  Regeringens initiativer til at fremme udsendelsen af afviste asylansøgere giver resultater. I 2013 er der udsendt mere end dobbelt så mange som året før.