Roskilde Kommune

Roskilde Kommune

Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde

Telefon: 4631 3000 Website: www.roskilde.dk E-mail:

Roskilde Kommune

Artikler

 • Roskilde Kommune øger indsats for at opkræve skattegæld
  02.12.15 Politik

  ”Det er kritisabelt, at SKAT løber fra en af sine kerneopgaver. Det svarer til, hvis kommunen skrev til borgerne: Kommunen rydder ikke længere sne på vejene eller underviser børn i folkeskolen. Den må I selv ordne fremover,” siger borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen og fortsætter:

 • Betragt de ledige som de egentlige eksperter
  12.06.13 Ledelse

  Det er de arbejdsløse selv, som bedst kan vurdere, hvordan beskæftigelsesindsatsen fungerer. Det mener Roskilde Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsudvalg, der derfor inviterede en gruppe ledige til møde – som eksperter vel at mærke.

 • Foreløbig besparelse: Små 2 mio. på energiprojekter
  11.03.13

  En investering på 14 mio. kr. til energispareprojekter i kommunens bygninger giver en besparelse på 1,9 mio. kr. årligt. Yderligere 10 mio. kr. bliver investeret i solceller.

 • Snak med kommunen, når ungerne er puttet
  04.03.13

  Borgerne i Roskilde Kommune får nu mulighed for at chatte med Borgerservice en stor del af døgnet. Formålet er at yde en bedre service på skæve tidspunkter, hvor borgerne har bedre tid, og at styrke borgernes indsigt i selvbetjeningsløsningerne.

 • Givende ny aftale mellem Roskilde Kommune og Roskilde Lærerforening
  20.02.13

  Den netop indgående aftale mellem Roskilde Kommune og lærerne giver flere undervisningstimer til børnene og styrker lærernes mulighed for at arbejde målrettet med inklusion. Både borgmester Joy Mogensen og lærerformand Niels Thulin ser aftalen som et skridt fremad.

 • Nyrup-initiativ for unge kommer til Roskilde
  11.02.13

  Roskilde skal huse en ny rådgivning – headspace - for unge med problemer. Initiativet er taget af Poul Nyrup Rasmussen, og direktør for headspace i Danmark bliver tidligere formand for socialrådgiverne Bettina Post.

 • Støttekroner til beskæftigelsesprojekter fordelt
  30.01.13

  Tre gode projekter slap gennem nåleøjet, da det lokale beskæftigelsesråd (LBR) fordelte midlerne for 2013. Projekterne har fokus på langstidsledige og mulige iværksættere.

 • Derfor er Roskilde årets bedste kommune for unge
  21.01.13

  DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har kåret Roskilde Kommune til at være årets bedste kommune for unge. I denne artikel fortæller Roskildes egen kulturkonsulent, om deres succesfulde arbejde med unge i Roskilde Kommune. Sidst i artiklen giver forfatteren råd gode råd til et tættere samarbejde med unge.

 • Nyt plejecenter får rekordlavt energiforbrug
  08.01.13

  Beboerne i Roskilde Kommunes nye energirigtige plejecenter i Trekroner får en varmeregning på blot 80 kroner om måneden. Opskriften er isolering, solceller, varmepumper og LED belysning. Roskilde Kommunes nye plejecenter i Trekroner bliver formentlig Danmarks mest energirigtige. Plejecenteret indvis mandag den 7. januar, og beboerne flytter ind i en moderne lejlighed til en ekstremt lav varmeregning.

 • Innovation skal gavne borgerne i Roskilde Kommune
  25.12.12

  Et enigt byråd har sat skub i en innovationsproces, som åbner for nye måder at løse opgaver på. Målet er at gøre tingene smartere og finde nye løsninger på de udfordringer, kommunen står overfor.

 • Roskilde Kommune tester el-biler
  04.12.12

  To typer biler er i test i hjemmeplejen og på rådhuset for at se, hvordan de fungerer i forhold til forskellige arbejdsrutiner. I hjemmeplejen tester de i uge 50 og 51 Citröen C-zero biler. 2 biler bliver testet af hjemmeplejegruppe Margrethekær, der betjener borgerne i den vestlige del af Roskilde Kommune, og 2 biler bliver prøvet af Gadstrup Hjemmepleje.

 • Borgerne skal betjene sig selv digitalt
  29.11.12

  Den 1. december er en vigtig dato i den offentlige digitaliseringsindsats.

 • Fortsat nej tak til S-tog til Roskilde
  29.11.12

  Et enigt byråd besluttede i aftes at takke nej til S-tog til Roskilde. Frygten er, at S-tog på længere sigt vil betyde færre regionaltog til Roskilde. Da transport med disse går væsentligt hurtigere end med S-tog, mener byrådet ikke, at S-tog vil være til fordel for pendlerne.

 • Atomaffald er en national opgave
  12.10.12

  Regeringens egne eksperter har i nyt notat bekræftet, at Risø er et af de mindst egnede steder at deponere atomaffaldet. Roskildes borgmester Joy Mogensen opfordrer til, at affaldet placeres hvor det er mest sikkert.

 • Roskilde nærmer sig mål om 95% uddannelse til unge
  14.09.12

  Inden 2015 er det regeringens mål, at 95% af de unge får mindst en ungdomsuddannelse. Målet er indenfor rækkevidde i Roskilde Kommune, mener formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Evan Lynnerup.

Navne

Cases

 • Byrødder på den demokratiske skolebænk
  16.03.18 Politik

  Både ny- og genvalgte politikere blev sat på skolebænken for at udvikle gode demokratiske samarbejdsformer.

 • Samskabelse: Roskilde skaber nyt vidensnetværk
  27.11.15 Ledelse

  Vil skabe vækst og arbejdspladser gennem udvikling og afprøvning af nye løsninger, hvor kommunen, sygehus og festival fungerer som testplatform.

 • Sundhedsstyrelsen anbefaler Hjulet
  21.03.13 Velfærd

  En lille drejelig papskive, som er skabt i et samarbejde mellem Roskilde Kommune og Roskilde Sygehus, får det blå stempel af Sundhedsstyrelsen og anbefales til andre kommuner.

 • Børns motorik skal tjekkes
  12.02.13

  Pilotprojekt i tre skolers børnehaveklasser skal tjekke børnenes motorik for at hjælpe dem med at blive skoleparate

 • Så kommer Team Succes også til Roskilde!
  12.12.12

  Unge med anden etnisk baggrund skal lære at udnytte deres egne ressourcer og tro på sig selv. Det mener stifterne af Team Succes, som motiverer de unge til at få en uddannelse og få styr på deres liv. Nu åbner foreningen en ny afdeling i Roskilde.

 • Bilen er skiftet ud med gåbussen
  12.12.12

  En gående karavane af børn med gule veste og røde kinder: den første gåbus i Roskilde Kommune tog mandag morgen turen gennem sneen til skolen i Gadstrup.

 • Stærkt erhvervsliv i Roskilde
  06.12.12

  Erhvervslivet i Roskilde er stærkt. Det er konklusionen i rapporten VækstVilkår, som viser, at de iværksættere, der startede mellem 2003 og 2009, tilsammen har skabt 2700 eksisterende jobs.

 • Hjælp til selvhjælp virker
  14.06.12

  Evaluering viser, at foreløbig 300 af 500 borgere i Roskilde er blevet helt eller delvis selvhjulpne efter en indsats fra Roskilde Kommune.

 • TTA projektet fortsætter i ny form
  21.05.12

  Roskildes TTA projekt – Tilbage Til Arbejde – for sygemeldte kan tage en god del af æren for, at kurven for varigheden af sygemeldinger er knækket. Projektet fortsætter, men nu i lidt anden form.

Pressemeddelelser

 • Sjælland: Falske hjemmehjælpere på spil igen
  01.10.18 Velfærd

  Der er igen grund til at minde borgere, der modtager hjemmehjælp, om kun at lukke døren op for folk, der kan identificere sig, skriver Roskilde Kommune.

 • Kommune sparer millioner på kontrol af sociale ydelser
  24.04.18 Velfærd

  17,9 millioner kroner er hvad Roskilde Kommune i 2017 har sparet ved at gennemgå alle kommunens udbetalinger af sociale ydelser. Roskilde Kommune har dermed fået millioner tilbage i kommunekassen, som eller ville være blevet udbetalt uretsmæssigt

 • Samlet forsinkelse på over 10 år: Roskilde klager over styrelse
  31.05.16 Ledelse

  626 uger. Så længe har Arbejdsskadestyrelsen foreløbig overskredet sagsbehandlingstiden for femten borgere i Roskilde Kommune. Det koster millioner og usikkerhed hos borgerne, og nu vil kommunen ikke finde sig i det længere. Ifølge kommunen er det en generel problemstilling over hele landet.

 • Sådan skal ældremilliarden blive til 14,6 mio. kr. i Roskilde: Værdighedspolitik på vej
  19.01.16 Velfærd

  Roskilde Kommune skal have vedtaget og offentliggjort en værdighedspolitik på ældreområdet i løbet af første halvår 2016 for at få del i Folketingets ældremilliard

 • Garantiskolen Roskilde – når alle unge skal med!
  11.02.13

  Roskilde Kommune og samtlige ungdomsuddannelser i kommunen indgår nu et forpligtende samarbejde ved navn Garantiskolen Roskilde. Det fælles mål er at få alle unge i gang med en ungdomsuddannelse – og at få fulgt dem over på en anden uddannelse, hvis det første skolevalg ikke er det rigtige.

 • Roskilde Kommune har kortest ventetid til genoptræning
  06.02.13

  2314 borgere har i 2012 nydt godt af, at Roskilde Kommune har Danmarksrekord i at få genoptræning sat i gang hurtigt efter en hospitalsindlæggelse

 • Speeddating mellem ledige og studiesteder
  28.01.13

  Roskilde Kommune og en række af de lokale uddannelser inviterer alle ledige, som står til at miste dagpengene, indenfor. På miniuddannelsesmessen får de et hurtigt og nemt overblik over de lokale muligheder for omskoling og opkvalificering. Ydermere gives et tilbud om personlig støtte.

 • Klimapenge til initiativer for beboere i Gundsølille, Ågerup, Store Valby og Lille Valby
  23.10.12

  Roskilde Kommunes Klimafond går i 2012 til udvikling af ”klimaskolen”, der skal komme beboerne til gavn i den nordlige del af kommunen. En gruppe RUC forskere får også penge til at udvikle intelligente vedvarende energiløsninger for virksomheder i Roskilde.

 • Roskilde Kommune vinder Byplanprisen 2012
  05.10.12

  Der var glæde torsdag aften blandt deltagerne fra Roskilde Kommune ved årets Byplanmøde i Svendborg. For under overværelse af flere hundrede politikere og byplanlæggere fra hele landet, kunne Torben Jørgensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, stolt modtage Byplanprisen 2012 på vegne af Roskilde Kommune.

 • Vi skal gøre livet lettere for borgerne
  03.10.12

  Roskilde Kommunes borgere skal ifølge formanden for Ældre- og Omsorgsudvalget Claus Larsen være blandt de første til at afprøve nye teknologiske hjælpemidler

 • Ældre skal følges hjem efter indlæggelse
  15.08.12

  Region Sjælland har afsat 20 mio. kr. til bl.a. at følge svækkede medicinske patienter helt hjem, når de udskrives. Det har Ældre- og Omsorgsudvalgets formand Claus Larsen tidligere foreslået regionen i et brev.

 • Nødvendigt at tage til genmæle
  05.07.12

  "Vi er nødt til at kunne tage til genmæle, når Folketingsmedlemmer og Cepos tager alle midler i brug for at bringe kommunen i miskredit", siger Roskilde Kommunes borgmester Joy Mogensen. Kommunen har valgt at købe ekstern konsulentbistand til at håndtere kommunikationen i forbindelse med en ekspropriationssag.

 • Afslag var fuldt lovligt
  13.06.12

  Roskilde Ældre Motion klagede til statsforvaltningen, da de i 2011 fik afslag på støtte til ekstra træningstimer i Roskilde Hallerne. Tilsynet fastslår nu, at afslaget var fuldt lovligt. Roskilde Kommune handlede i overensstemmelse med Folkeoplysningsloven, da de i marts 2011 gav Roskilde Ældre Motion afslag på en ansøgning om betaling af leje for ekstra træningstimer i Roskilde Hallerne. Det fastslår Tilsynet nu.

 • Tilsynet frifinder Roskilde for mistanke om bestikkelse
  10.05.12

  Der er tale om en pure frifindelse. Så kort kan der konkluderes på et brev fra Tilsynet ved Statsforvaltningen Sjælland til Roskilde Kommune om en mistanke om bestikkelse, som for få måneder siden blev rejst af både politikere og medier.

 • Roskilde investerer 25 millioner i energibesparelser
  09.05.12

  Roskilde Kommune investerer 25 mio. kr. i energibesparelser i 2012. Halvdelen af pengene går til solceller. Teknik- og Miljøudvalget er på sit seneste møde blevet orienteret om kommunens energispareprojekter for 2012. Halvdelen af bevillingen på 25 mio. kr. bliver brugt til montering af solceller på de kommunale bygninger.

 • Roskilde Kommune beklager blufærdighedskrænkelser
  26.04.12

  Meget alvorligt at en tidligere medarbejder i hjemmeplejen ved retten i Roskilde er dømt skyldig i to tilfælde af blufærdighedskrænkelse, siger social- og sundhedsdirektør Yvonne Barnholdt.

 • Ingen hold i beskyldninger om bestikkelse
  29.03.12

  I sit svar til Tilsynet dokumenterer Roskilde Kommune, at beskyldninger om bestikkelse er fuldstændigt grundløse. Kommunen har fulgt alle regler i ekspropriationssag. Roskilde Kommune sender i dag sit svar til den kommunale tilsynsmyndighed i sagen om ekspropriation af en privat grund i tilknytning til udviklingsområdet, Roskilde Dyrskueplads.

 • Borgmester: Tilsynet gør blot sit arbejde
  05.03.12

  Roskilde Kommunes borgmester, Joy Mogensen, tager det helt roligt, at Tilsynet ved Statsforvaltningen Sjælland har bedt Roskilde Kommune om en udtalelse i forbindelse med pressehistorier om magtmisbrug og bestikkelse. Samtidig ønsker Tilsynet en redegørelse for omfanget af kommunens støtte til Roskilde Festival.

 • Borgmester Joy Mogensen: Ekspropriation er fuldt lovlig
  29.02.12

  - Sagen om ekspropriation af jord ved Dyrskuepladsen i Roskilde har i de seneste dage givet mange misforståelser, udtaler borgmester Joy Mogensen. - To sager - ekspropriation af jord og nye boldbaner doneret af Roskilde Festival - er fejlagtigt blevet kædet sammen Det har ført til mange spekulationer i pressen.

 • 25 kommuner samarbejder om kultur
  24.01.12

  Mandag underskrev Roskilde Kommune en ny kulturaftale sammen med 25 andre kommuner og Region Hovedstaden, der skal samle en kulturregion omkring Øresund.

 • 20% færre på sygedagpenge i Roskilde
  18.11.11

  Et 'Tilbage Til Arbejdet' forsøgsprojekt har skabt imponerende resultater på sygedagpengeområdet i Roskilde Kommune, men finansieringen er ikke med i den nye regerings finanslov.

 • Hvis man vil hjem igen
  26.05.11

  En del af kommunens etniske medborgere med udenlandsk statsborgerskab overvejer at rejse tilbage til deres oprindelige hjemland for at nyde sit otium der. Loven om den frivillige ordning blev ændret i 2010, så der er et stort behov for at vide hvad de nye regler om repatrieringsstøtte går ud på.

 • Borgerne vil ikke af med el-cykler
  25.05.11

  De første 35 borgerne, der som en del af Roskilde Kommunes cykelår har lånt en el-cykel i 2 måneder, skal nu aflevere dem. For mange af dem bliver det en sorgens dag. ”Det har været en SUPER oplevelse, det bliver en sorgens dag, når jeg skal skilles fra min nye gode ven”, skriver en af borgerne, som har deltaget i forsøget.

 • Vi gør det der virker i Roskilde
  08.04.11

  Tirsdag var mere end 1500 pædagogisk ansatte på fritidshjem, SFO, skoler og i klubber i Roskilde samlet til pædagogiske forelæsninger om LP-modellen af ophavsmanden selv, professor Thomas Nordahl.

 • Roskilde blev ikke frikommune
  07.04.11

  Roskilde Kommune er desværre ikke blandt de kommuner, der er udtaget til frikommune forsøget, skriver indenrigsminister Bertel Haarder i et brev, kommunen har modtaget 6. april. Af Holger Petersen, Kommunikation

 • Hjemtager kørsel til dagcentre og træning
  07.04.11

  I forbindelse med et genudbud af kørselen til dagcentre og træning har Roskilde Brandvæsen, der er ejet af Roskilde Kommune, vundet opgaven. Brandvæsenet har afgivet et såkaldt kontrolbud. Et kontrolbud er kommunens bud på sin egen opgave. Når kommunen har sendt en opgave i udbud, kan kommunen således vælge selv at udarbejde et kontrolbud. Derved kan udbyderen bedre vurdere, om det er en god ide at udlicitere den pågældende opgave.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner