Rudersdal ansætter borgere med brugererfaring

Fra august 2015 får rudersdalborgere med psykiske vanskeligheder hjælp til at blive raske af borgere, der selv er kommet sig efter psykisk sygdom.

Rudersdal Kommune er med i et nyt projekt, hvor borgere, der selv har været syge, skal bygge bro mellem patienter og behandlingssystemet. Kommunen har – sammen med en række samarbejdspartnere - søgt og fået midler til projektet fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

 

”Medarbejdere med brugerbaggrund er levende beviser på, at det er muligt at komme sig. Når en person med psykiske vanskeligheder samarbejder med et menneske, der er kommet sig fra en psykisk lidelse, giver det håb om, at man selv kan udvikle sig og ændre sin situation. Derfor er vi glade for, at vi har fået midler til at sætte projektet i gang”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal Birgitte Schjerning Poulsen.

 

Borger hjælper borger

Projektet har først en udviklingsfase over et halvt år, hvorefter planen er at ansætte tre borgere med brugerbaggrund, også kaldet ”peers” (ligemænd) eller ”recovery-mentorer”, i en forsøgsordning over tre år frem til 2018.

 

Rudersdal Kommune har andre gode erfaringer med at inddrage borgere og brugere, fx i byggeprocesser og faglige studieture for at få nye input og andre vinkler i behandlingen af psykiske lidelser. Ansættelsen af de tre recovery-mentorer ligger i forlængelse af de indsatser, som Rudersdal Kommune aftalte at sætte i værk efter en studietur til USA i 2013, hvor netop recovery-forløb blev studeret og gav ny inspiration.

 

Alle tre parter i projektet kan få gavn af at deltage og vil tilføre ekstra værdi for hinanden. Både borgerne, der får støtte, borgerne der uddannes til at give støtte og medarbejderne i forvaltningen, fordi alle får kompetencer og indsigt i, hvad der giver flere livsmuligheder og bedre recovery-forløb for borgeren.

 

Den officielle titel på projektet er ”Peer-støtte i den sammenhængende recovery-indsats for mennesker med psykiske lidelser” og de øvrige projektpartnere er Psykiatriforeningens Fællesråd, Det sociale Netværk, Region Hovedstadens Psykiatri, Helsingør Kommune og Københavns Kommune.

 

Se mere om ”peer-støtte” på www.socialstyrelsen.dk

Emneord: Borger til borger, Peer-støtte, Borgerinvolvering, Borgerinddragelse, Recovery
Rudersdal Kommune på DenOffentlige.dk Rudersdal Kommune
Aktivitet: Artikler: 17 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 11.12.18 Sundhed
  Sundhedspris har fokus på pårørende i 2019

  Danske Regioner har åbnet for indstillinger til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ. Prisen går i år til et projekt, der har fokus på at inddrage og støtte pårørende.

 • 08.06.18 Velfærd
  Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

  Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.

 • 30.03.16 Velfærd
  Sådan vil Struer videre efter nej til sammenlægning

  Siden borgerne gav klar besked om selvstændighed har Struer forberedt flere strategiske indsatser, som skal bidrage til at sikre og udvikle kommunen i samspillet mellem en stærk organisation, et visionært byråd og de engagerede borgere, virksomheder og institutioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 • 18.09.15 Velfærd
  Tre landsbyer udvalgt til at teste ny budgetteringsmodel

  Landsbyrådet har peget på Aidt, Nr. Galten og Borridsø som de tre landsbyer, der får mulighed for at afprøve konceptet ’borgerbudgettering’. En budgetteringsmodel, som betyder, at pengene kommer først - og idéerne bagefter.