Rudersdal-borgmester vil ændre udligning: Borgerne skal betale 52.000 til andre kommuner i 2017

Jens Ive, borgmester i Rudersdal, genopliver kampen for en ny udligningsordning, skriver Frederiksborg Amtsavis.

I 2017 skal Rudersdal Kommune betale over 1,2 milliarder kroner i udligning til andre kommuner. Det svarer til, at hver husstand i kommunen betaler 52.000 kroner i snit alene til udligningen. Det svarer også til, kommunen hvert eneste år kunne bygge 24 nye sportshaller eller 12 spritnye plejecentre, hvis pengene blev i kommunen. Det fortæller Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), der vil have lavet udligningsordningen om. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.


- Vi skal have ændret den kommunale udligning. Især hovedstadsudligningen, der udgør cirka 500 millioner kroner, er med tiden blevet skæv og forældet. Nogle københavnske kommuner bliver i dag overkompenseret, fordi de blandt andet har nogle meget høje selskabs-skatteindtægter, der ikke indgår i udregningerne for udligningen. Det er ikke rimeligt, og derfor vil jeg nu tage initiativ til, at vi i hovedstadsområdet sætter os sammen, og kigger systemet igennem, siger Jens Ive til avisen.

Henrik Christoffersen, forskningschef i den borgerlig-liberale tænketank CEPOS, støtter ideen om at kigge på udligningen, da systemet i dag rummer store velfærdstab:

- Der bør være et loft for, hvor meget en kommune kan komme til at betale til udligningen. Ellers vil kommunen jo ikke have incitament for udvikling og større erhvervsvenlighed. Og for modtagerkommunerne er det heller ikke sundt, at pengene bare strømmer ind, påpeger Henrik Christoffersen.

Emneord: Jens Ive, Hovedstadsudligning, Udligningsordning, Udligning, Rudersdal Kommune, Cepos, Hovedstadsområdet
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også