Rusland har ødelagt 650 ton fødevarer på en måned

Fødevarerne stammer blandt andet fra EU-lande og er blevet smuglet ind i Rusland på trods af importforbud.

Russiske myndigheder har siden 6. august destrueret mere end 650 ton fødevarer, som er blevet beslaglagt, fordi de er forsøgt smuglet ulovligt ind i landet.

Mere præcist opgør myndighederne mængden af ødelagte madprodukter til 654 ton, som er blevet opsnappet, siden Rusland sidste år i august forbød import af en lang række fødevarer og landbrugsprodukter fra blandt andet USA, EU og Australien.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Det var et modtræk til de vestlige landes sanktioner mod Rusland for annekteringen af Krim-halvøen i Ukraine.

Beslutningen om at destruere fødevarerne er kontroversiel og trådte i kraft ved et præsidentielt dekret 6. august.

Millioner af russerne har knap nok råd til mad, og andelen af befolkningen, som lever under fattigdomsgrænsen, er siden sidste år steget.

Kritikere af præsidentens dekret mener, at maden i stedet for at blive ødelagt burde uddeles til socialt udsatte grupper.

Over en kvart million russere har ved en underskriftsindsamling på internettet givet til kende, at de er utilfredse med den russiske maddestruktion.

Det russiske importforbud dækker blandt andet over frugt, mejeriprodukter og kød fra EU og har ramt blandt andet danske landmænd hårdt.

Den russiske økonomi er i recession som følge af de vestlige sanktioner og faldet i olieprisen. Og det er mere end et år siden, at russerne indførte forbuddet mod import af en række vestlige produkter.

Alligevel kommer der mange vestlige fødevarer ind i landet på ulovlig vis.

/ritzau/TT

Emneord: Stop spild af mad, Rusland, Madspild, Fødevarer, Udland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.08.18 Bæredygtighed
  Danmarks bevægelse mod madspild fylder 10 år

  Det er frivillige organisationer og foreninger, der har gjort mest for kampen mod madspild i Danmark, viser en ny undersøgelse af KANTAR Gallup for Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som fylder 10 år.

 • 18.04.18 Bæredygtighed
  Danskernes madspild er faldet

  Ny rapport fra Miljøstyrelsen viser forbedring i madspildet hos danskerne. Samtidig er danskerne blevet ganske opmærksomme på udfordringen, viser rapport fra Aarhus Universitet udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Madspildet hos husholdningerne i 2017 er 14.000 tons lavere end i 2011.

 • 03.11.16
  13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

  Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord.

 • 13.09.16 Velfærd
  Maddag for 18.000 børn: Mad kan meget mere end at mætte

  Stor maddag samler 18.000 vuggestue- og børnehavebørn om det samme frokostmåltid. Fordi ”mad kan meget mere end at mætte”. Det er budskabet for Maddag 2016, som Kost & Ernæringsforbund står bag sammen med FOA og seks andre organisationer.

 • 24.04.15 Bæredygtighed
  Madspild på skoleskemaet

  Kampen mod madspild rykker nu ind i undervisningen på landets skoler. Miljøministeriet har støttet et nyt undervisningsmateriale, der skal lære eleverne, hvordan de kan undgå madspild.