Rusland og Tyrkiet rykker tættere på hinanden

For kort tid siden var der kold luft mellem Putin og Erdogan. Nu er alle spor af fjendskab helt forsvundet.

Konflikten i Syrien var blandt emnerne på dagsordenen, da Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, fredag besøgte sin russiske kollega, Vladimir Putin, i Moskva.

De to lande er trådt ind som garanter for den våbenhvile, der er indført, og stod bag fredsforhandlingerne i Kasakhstan i januar og februar. En ny runde forhandlinger bliver efter planen indledt i næste uge.

- En fælles indsats fra Rusland, Tyrkiet og Iran opretholder i det store hele våbenhvilen i Syrien. Volden er også nedbragt betydeligt, siger Putin ifølge det russiske nyhedsbureau Tass på et fælles pressemøde efter mødet med Erdogan.

Den tyrkiske leders besøg er en chance for at styrke forholdet til Rusland.


Det er ellers ikke længe siden, at der herskede en fjendtlig stemning mellem de to ledere.

Forholdet mellem de to lande blev yderst køligt, da Tyrkiets luftvåben skød et russisk kampfly ned på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet i 2015.

Men siden har Erdogan undskyldt over for Putin, og i dag fremstår de to ledere som betydelige spillere i den syriske konflikt, lyder det i en analyse fra tv-stationen CNN.

Erdogans fokus er på at fremme Tyrkiets interesser i Syrien, om muligt på bekostning af kurderne. Og sikre en tyrkisk rolle i generobringen af Raqqa, som er den militante gruppe Islamisk Stats hovedby i Syrien.

Desuden vil han gøre USA's nye regering opmærksom på, at der er et alternativ til amerikansk lederskab i Mellemøsten.

- De har helt forskellige dagsordener, og på trods af det har deres forhold forbedret sig bemærkelsesværdigt alene i de seneste måneder, siger James Nixey, der er leder af Rusland- og Eurasia-programmet i tænketanken Chatham House, til CNN.

/ritzau/

Emneord: Recep Erdogan, Tyrkiet, Vladimir Putin, Rusland, Mellemøsten, Syrien, Krig, Udland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også