S-borgmester og folketingsmedlem bakker op om S-kritik

Kritik af S-partitop er brudt ud i lys lue. Der er lagt op til rivegilde på partiets krisemøde senere fredag.

"Vores gamle arbejderparti (Socialdemokratiet) er mere end nogensinde før i krise."

Det konstaterer partiets folketingskandidat Kaare Dybvad, byrådsmedlemmerne Allan Andersen, Christina Krzyrosiak og Karim Arfaoui samt Annemarie Knigge, der er regionsrådsmedlem for partiet i Region Sjælland, i en kronik i Berlingske fredag.

Og kronikken bakkes blandt andet op af Odsherreds socialdemokratiske borgmester Thomas Adelskov.

- Borgerne oplever ikke, at socialdemokraterne står vagt om vores velfærdsgoder. Jeg synes også kommunalvalget viste, at der er mange flere socialdemokratiske vælgere, end meningsmålingerne afspejler, siger han til DR Sjælland.

- I lang tid har vi været under 20 procent. Ved kommunalvalget i Odsherred stemte 40 procent socialdemokratisk. Det er på landspolitikken, vi desværre taber vælgere til andre partier, konstaterer Thomas Adelskov.

Fredag eftermiddag skal statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til krisemøde med partiets hovedbestyrelse og kredsformænd i Svendborg. Og her vil hun møde kritik fra flere socialdemokratiske kredsformænd i Region Sjælland.

De mener nemlig, at partiet har mistet den røde socialdemokratiske tråd.

Og Socialdemokraternes folketingsmedlem i Kalundborg-kredsen, Rasmus Horn Langhoff supplerer kredsformændenes kritik og siger, at det er dybt utilfredsstillende, at meningsmålingerne i lang tid har ligget under 20 procent.

- Vælgerne siver til andre partier, fordi de ikke kan genkende vores gamle arbejderparti, siger han til DR Sjælland.

Kronikskriverne i Berlingske kræver, at der bliver plads til en debat hen over sommeren: Hvordan finder vi igen den røde socialdemokratiske tråd? De kræver også, at græsrødderne bliver inddraget i formuleringen af politikken.

De mener, der er brug for en værdipolitisk debat om retningen for partiet. Og en debat om, hvordan tilliden mellem partiets top og de menige medlemmer samt baglandet kan genetableres.

/ritzau/

 

Emneord: Socialdemokratiet, Krise, Kronik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.