S-borgmester: Partitoppen har ikke lyttet nok

Mette Frederiksen (S) har ret i, at der er en kløft mellem partiet og dets kernevælgerne, siger S-borgmester.

Den socialdemokratiske partitop har ikke lyttet nok til vælgerne.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) bakker sin partifælle beskæftigelsesminister Mette Frederiksen op, efter at hun i et stort interview med dagbladet Børsen torsdag har understreget, at det ikke er vælgerne, den er gal med, når den socialdemokratiske krise skal forklares.

- Den kløft, som Mette Frederiksen nævner, at der er mellem partiet og de socialdemokratiske vælgere, den er reel nok, siger Ole Bjørstorp til Ritzau.


- For vælgerne har ikke fået svar på de bekymringer, som vi alle sammen har rundt omkring, siger han blandt andet med henvisning til de omdiskuterede danske velfærdsydelser, som EU-borgere har ret til.

Mette Frederiksen siger i interviewet, at "det ikke er fair", når EU-borgere dukker op ved den danske grænse og i løbet af ganske få dage får adgang til ydelser, "som vi har brugt generationer på at bygge op".

Og det er Ole Bjørstorp enig med ministeren i:

- Jeg mener, at Socialdemokraterne skal sige, at de vil kæmpe for de danske velfærdsrettigheder, og at det ikke er EU, der skal gå ind og overtage dem. 

- Det er sådan nogle banale ting, men frygten i befolkningen er, at det gør Socialdemokraterne ikke godt nok, siger vestegnsborgmesteren.

Spørgsmål: Lytter partiets ledelse ikke nok til vælgerne?

- Det har de jo ikke rigtig gjort i de første år (ved magten, red.). Men det er som om, at det er ved at gå op for dem, at der må ske noget og se, om man kan få samling på det, siger han.

Mette Frederiksen beskrives som Socialdemokraternes kronprinsesse og favorit til at overtage posten som partiformand efter Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Emneord: Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp, Socialdemokratiet, Mette Frederiksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 01.06.18 Politik
  Åbent brev fra Mette Frederiksen til offentligt ansatte og ledere

  Med et åbent brev fremlægger Socialdemokratiet i dag en ny vision for den offentlige sektor. Den omhandler en selvstyre-reform med syv tiltag, der skal løse fem centrale udfordringer. Læs mere her.