S: Familiedomstol skal afgøre samvær ved skilsmisse

Socialdemokraterne ønsker at skabe mindre grobund for konflikt mellem forældre ved skilsmisse.

Socialdemokraterne vil ændre Forældreansvarsloven, så der kommer mere fokus på at undgå konflikter om børn ved skilsmisser, skriver Politiken mandag. 

Partiet ønsker en familiedomstol, som kan afgøre sager om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær i en samlet pakke, frem for som i dag, hvor eksempelvis forældremyndighed afgøres i retten, mens samvær ligger hos i Statsforvaltningen.


Forslaget står centralt i Socialdemokratiets nye udspil til en revision af Forældreansvarsloven.

- Det bliver mere kvalificeret, og man kommer hele vejen rundt om børnene, ved at en domstol behandler hele sagen på én gang, siger partiets socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil til Politiken.

Hun fremhæver, at folk ved en domstol taler under ed.

Socialdemokratiets forslag skal råde bod på, at loven i sig selv skaber konflikter mellem forældrene, som end ikke den mest hårdtarbejdende statsforvaltning kan rydde op i, forklarer Pernille Rosenkrantz-Theil.

Loven, som blev vedtaget af et enigt folketing i 2007, har været udskældt alle årene, og forskellige politiske 'pakker' har søgt at afbøde de værste kritikpunkter. Også den nuværende socialminister, Karen Ellemann-Jensen (V), har luftet, at der skal ses på området.

Forslaget lægger blandt andet op til, at forældrene skal på obligatoriske forældrekurser, og så skal der være et tilbud om mægling. 

Familiedomstolen skal kunne træffe midlertidige afgørelser, som gælder eksempelvis et halvt år. Forældrene bliver så tilbudt mægling, hvor de i fællesskab skal finde en løsning. Kun hvis det mislykkes, træffer domstolen en afgørelse.

I Børns Vilkår er direktør Rasmus Kjeldahl positiv over for, at afgørelser samles hos én myndighed, hvis der ikke er lang ventetid. 

Han ved dog ikke, om det skal være en familiedomstol, for Børns Vilkår så gerne, at det juridiske aspekt fyldte mindre. 

Modsat mener Danske Familieadvokater, at det er afgørende, at der skal være tale om en domstolsinstans.

/ritzau/

Emneord: Konflikter, Skilsmisser, Skilsmisse, Familiedomstol, Socialdemokraterne, Statsforvaltningen, Pernille Rosenkrantz-Theil, Rasmus Kjeldahl, Børns Vilkår
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.12.15 Jytte Thomsen
  Samvær ved skilsmisse

  Det kan være katastrofalt hvis det er samme instans der bestemmer alle forholdene, i alle de tilfælde hvor den ene part er psykopat, og "instansen" ikke kan gennemskue psykopaten bag det venlige og forurettede væsen.
  Dommere bør i så fald have en meget stor efteruddannelse i psykologi. Ellers er det total svigt af barnet, som overdrages i en psykopats varetægt. Alternativt skal dommere samarbejde med psykologer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også