S håber på løsning i lægekonflikt efter tilbud

Socialdemokrater håber på fredelig løsning af lægekonflikt, siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen.

Der er sagt meget om lægekonflikten mellem Danske Regioner (DR) og Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Konflikten bør løses, uden at patienterne fra 1. september i år skal have pungen op af lommen, når de besøger deres praktiserende læge.
 
Det siger Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen til, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tilbyder lægerne 97 millioner kroner i løn- og takstregulering i det kommende år.
 
- Der er sagt og gjort rigtig meget om de praktiserende læger. Nu behandler vi (Folketinget) lovforslaget i næste uge. Så har jeg forstået, at de praktiserende læger senere mødes og træffer deres beslutning, siger Flemming Møller Mortensen.
 
Lovforslaget forlænger overenskomsten mellem DR og PLO indtil 1. september 2014, så parterne får et ekstra år til at forhandle. Samtidig kan regionerne oprette lægehuse i områder, hvor der mangler læger.
 
Lægerne kræver flere penge, fordi de ifølge PLOs formand Henrik Dibbern skal betjene 30.000 flere patienter.
 
- Det er en holdning, de praktiserende læger kan have. Nu lægger vi en politisk ramme ned over noget af det som lov. Lægerne har sagt, at de vil beholde forhandlingsretten. Det har regeringspartierne også sagt, at vi ønsker. Så må parterne DR og PLO sammen drøfte, hvordan tingene skal være, siger Flemming Møller Mortensen.
 
Socialdemokraternes sundhedsordfører frygter ikke, at patienterne fra 1. september i år skal have penge med til den praktiserende læge.
 
- Der har været sagt rigtig meget - også på kanten af at være lidt skingert. Det virker, som om der er en større forventning til, at tingene skal kunne løses ved aftale nu. Det må jeg håbe og tro på, siger Flemming Møller Mortensen. 
Emneord: DAMD, Lægekonflikt, Flemming Møller Mortensen, Overenskomst, Lovindgreb
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.04.15 Velfærd
  Ny aftale: 194 mio til borgerrettet forebyggelse

  Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale, der øremærker 194 millioner kr. i årene 2016 til 2018 til forebyggelsesinitiativer, der bl.a. skal give børn og særligt udsatte borgere et bedre liv.

 • 24.02.15 Politik
  Jelved vil ændre arkivloven efter DAMD-sag

  Ulovligt indsamlede personfølsomme oplysninger på sundhedsområdet blokeres for adgang i en menneskealder, så ingen andre end den registrerede person selv kan få adgang. Kulturminister Marianne Jelved ændrer arkivloven, efter det er kommet frem, at personfølsomme oplysninger fra Dansk Almen Medicinsk Database (DAMD) er ulovligt indsamlet.

 • 06.11.13 Ledelse
  Læger og Region Hovedstaden enige om lægeaftale

  Foreningen af Speciallæger og Region Hovedstaden er blevet enige om, at læger der vil arbejde i regionens nye akutsystem bliver ansat inden for den gældende overenskomst.

 • 06.09.13 Velfærd
  Sundhedsdata er i trygge hænder

  ”Det er paradoksalt, at sundhedsvæsenet nu kritiseres for at dele sundhedsdata, når vi i flere år er blevet skudt i skoene, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden laver.”

 • 11.04.13 Velfærd
  Stop konflikten nu

  Da der ikke er udsigt til en forhandlingsløsning, opfordrer Skole og Forældres formand nu folketinget og regeringen til at stoppe konflikten mellem KL og lærerne.