Pressefoto: Thomas Tolstrup

S-profilen Christine Antorini stopper i politik

Den tidligere undervisningsminister bliver direktør for Novo Nordisk Fondens nye læringscenter Life.

Med under et år til folketingsvalget mister Socialdemokratiet en stor profil, da tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S) stopper i politik.

Hun skal i stedet være direktør for Novo Nordisks videnskabelige læringscenter Life. Det oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Som undervisningsminister stod hun blandt andet bag den udskældte folkeskolereform.

Det er svært at forlade politik, lyder det.


- Jeg har været super glad for min tid som både undervisningsminister og formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg for Socialdemokratiet, siger Antorini i pressemeddelelsen. 

- Det har været en fornøjelse at være med til at præge uddannelsespolitikken helt ind i det politiske maskinrum som en del af Mette Frederiksens ledelse, siger hun.

Christine Antorini var børne- og undervisningsminister fra 2011 til 2013 og undervisningsminister fra 2013 til 2015.

Siden 2015 har hun blandt andet været gruppesekretær for Socialdemokratiets folketingsgruppe og dermed haft en fremtrædende rolle i partiet.

Hun har siddet i Folketinget i flere perioder. Første gang var i 1998.

S-formand Mette Frederiksen kalder det et stort tab for partiet.

- Jeg vil gerne ønske Christine Antorini et kæmpe stort tillykke med det nye job som direktør for Life. 

- Det er selvfølgelig et stort tab for os i Socialdemokratiet, der ikke bare mister en knalddygtig politiker, men også en god og værdsat kollega. 

- Tak til Christine for hendes store arbejdsindsats som en del af den socialdemokratiske ledelse, som minister og som politiker, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Emneord: Christine Antorini, Farvel til Folketinget, Novo Nordisk Fonden, 030918
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.03.20 Sundhed
  SSI får millionbevilling til styrket overvågning af infektioner og smitsomme sygdomme

  Statens Serum Institut har fået 10 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden som bidrag til at udvikle det digitale infektionsberedskab i Danmark. Udviklingen skal medvirke til at nye infektiøse trusler opdages hurtigere og smittespredning begrænses.

 • 23.05.16 Infrastruktur
  Hovedstadsregionen får Nordeuropas største og mest moderne diabetescenter

  Diabetescenter vil fra 2020 behandle 11-13.000 patienter årligt og skal samtidig bidrage til at løfte kvaliteten af hele regionens samlede behandlingstilbud til den enkelte borger med diabetes - uanset hvor personen modtager sin behandling.

 • 30.10.14 Politik
  Regeringen investerer millioner i praktikpladsinitiativer

  Undervisningsministeriet har sammen med DA og LO lagt sig fast på udmøntningen af midler afsat i vækstpakken 2014 til initiativer, der skal styrke det praktikpladsskabende arbejde på erhvervsskolerne. Samtidig sætter parterne ind over for elever, som er gået i stå i deres uddannelse, fordi de hverken er i praktik i en virksomhed eller i skolepraktik.

 • 03.04.14 Velfærd
  Danskerne er blevet gladere for folkeskolerne og børnehaverne

  Elever og forældre er blevet mere tilfredse med folkeskolerne, forældre med børn i dagtilbud er endnu gladere for tilbuddene, og tilfredsheden hos hjemmehjælpsmodtagere ligger stadig højt. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har fået foretaget af brugernes tilfredshed med velfærdsydelserne.

 • 25.02.14 Politik
  Ambitiøs erhvervsuddannelsesreform på plads

  Med en ny aftale, ”Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser”, er der et stort kvalitetsløft på vej til erhvervsskolerne. Danmark har brug for, at mange flere unge tager en erhvervsuddannelse for at dække behovet for dygtige faglærte i fremtiden. Reformen baner vejen for attraktive erhvervsuddannelser for unge, og voksne får langt bedre muligheder for at uddanne sig fra ufaglært til faglært.