S skal ud i ny afstemning om kandidat på Bornholm

Lea Wermelin eller Claus Larsen-Jensen bliver folketingskandidat for S på Bornholm, hvor der skal stemmes igen

Socialdemokraterne på Bornholm skal ud i en ny urafstemning om, hvem der skal være deres folketingskandidat ved næste valg. Det står klart efter, at stemmerne fra den første afstemning er blevet talt op onsdag.

Ingen af de syv kandidater opnåede nemlig de nødvendige 50 procent af stemmerne. De to topscorere - Lea Wermelin og Claus Larsen-Jensen - vil derfor stå på stemmesedlerne ved den næste urafstemning. 


Resultatet offentliggøres 9. maj, oplyser Socialdemokraterne på Bornholm.

Socialdemokraterne leder efter en ny folketingskandidat på Bornholm, fordi folketingsmedlem Jeppe Kofod stiller op som partiets spidskandidat til Europaparlamentet ved EU-parlamentsvalget 25. maj.

Hele syv kandidater har meldt sig, og det skyldes formentlig, at Bornholm næsten med garanti giver valg til Folketinget.

Med andre ord er man stort set sikret en plads blandt de 179 medlemmer af Folketinget, hvis man kan blot kan blive valgt til folketingskandidat for Socialdemokraterne på øen.

Derfor har valget også tiltrukket sig opmærksomhed fra centrale socialdemokrater på Christiansborg. 

Blandt andre erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har besøgt klippeøen for at støtte kandidaten Palle Smed, der tidligere har været kommunikationschef i fagforeningen 3F, mens miljøminister Kirsten Brosbøl har besøgt Lea Wermelin.

Ved generalforsamlingen hos de bornholmske socialdemokrater i sidste måned fik 28-årige Lea Wermelin flest stemmer. Men hun opnåede ikke to tredjedels opbakning, og derfor skulle socialdemokraterne stemme ved en urafstemning.

Det er den urafstemning, som blev talt op onsdag. Også her klarede Lea Wermelin sig godt, men altså ikke nok til at afgøre valget, som nu skal ud i en anden runde.

Lea Wermelin er født og opvokset på Bornholm, men bor i dag i København, hvor hun arbejder for Socialdemokraterne på Christiansborg.

Ved den tidligere afstemning på generalforsamlingen fik Claus Larsen-Jensen og Dennis Jensen en delt andenplads. Direktør i Dansk Industri Lars Goldschmidt blev nummer fire og Palle Smed nummer fem foran Jacob Lund og Lykke Jensen.

/ritzau/

Emneord: Folketingskandidater
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.