S vil sætte fire ministerier til at undersøge ramadans konsekvenser

Socialdemokratiet beder fire ministerier om at redegøre for, om ramadanen har konsekvenser for samfundet.

Socialdemokratiet vil have undersøgt, om fastende muslimer er årsag til trafikuheld og fejloperationer.

Det skriver Politiken.

Det sker, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har skrevet et debatindlæg i BT, hvor hun blandt andet opfordrer fastende muslimer til at holde ferie under ramadanen.

Hendes begrundelse er, at hun tror, at eksempelvis fastende buschauffører eller læger kan udgøre en sikkerhedsrisiko, når de går en hel dag uden mad og drikke.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Det har fået udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye (S) til at sende skriftelige spørgsmål til fire ministerier.

- Enten er der et sikkerhedsproblem på sygehuse og i bustransporten, eller også er der ikke, siger Mattias Tesfaye til Politiken.

- Hvis det er et sikkerhedsproblem, skal de jo slet ikke på arbejde. Men hvis der ikke er et sikkerhedsproblem, synes jeg, at det er langt ude at skrive sådan en klumme, som hun har skrevet i BT, som bare skaber usikkerhed, siger han.

Han beder transportminister Ole Birk Olesen (LA) om at redegøre for, om der sker flere færdselsuheld under ramadanen, mens sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal svare på, om der er flere fejloperationer på sygehusene under ramadanen.

Derudover beder han beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om at undersøge, hvorvidt produktiviteten falder under ramadanen.

Sidst men ikke mindst skal Inger Støjberg selv skal svare på, hvad hun lægger til grund for sin udtalelse om, at der skulle være "sikkerhedsmæssige og produktivitetsmæssige" problemer i fasteperioden.

I år begyndte ramadanen ved solnedgang tirsdag den 15. maj. Den afsluttes torsdag den 14. juni. Børn, ældre, syge, gravide, menstruerende, sportsfolk og rejsende er undtaget fra at faste.

Ramadanen afsluttes med fejringen eid.

/ritzau/

Emneord: 240518, Ramadan, Inger Støjberg, BT, Mattias Tesfaye, Transportministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Sundhedsministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 25.05.18 LHP
  Undersøg samtidig Jul, Påske og Pinse - og ikke mindst mandage!

  Jeg synes de 4 udpegede ministre samtidig skal bruge deres kostbare tid på at undersøge hvilke konsekvenser det har for vores samfund, at vi holder Jul, Påske, Pinse og måske ovenikøbet weekender, hvor der garanteret indtages store mængder alkohol!
  Hvilke konsekvenser har det at medarbejdere kommer bagstive på arbejde?

  Synes du min kommentar er overdrevet og helt ude af proportioner - så har du helt ret.
  Den er præcis lige så gak som den insinuerende påstand Udlændinge- og Integrationsministeren er fremkommet med

 • 24.05.18 S. Svendsen.
  Mad og drikke, ja tak !

  Ja jeg vil ikke lægge krop til en operation udført af en læge, som ikke hverken har spist eller drukket i mange mange timer, hvad enten det skyldes, bevidst faste eller mangel på tid til at dække egne basale behov i arbejdstiden. Enhver som er aktiv i sommervarmen må jo kende til hvor dårligt tilpas man kan blive hvis ikke væskebalancen og blodsukkerbalancen er i orden. Hjernen har behov for både mad og væske for at fungere optimalt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også