Så har Nævnenes Hus fået en direktør

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har udpeget den første direktør for den nye styrelse, Nævnenes Hus, der etableres i Viborg.

Det bliver den 44-årige cand.jur Christian Lützen, der skal stå i spidsen for opbygningen af den nye styrelse, Nævnenes Hus i Viborg. Etableringen af Nævnenes Hus sker som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Christian Lützen, som i dag er vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, har solid erfaring fra centraladministrationen bla. fra Integrationsministeriet og med opbygning af Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter. Christian Lützen tiltræder stillingen den 12. september 2016. 


Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen:

”Det glæder mig meget, at Christian Lützen har sagt ja til at tiltræde stillingen som den første direktør for Nævnenes Hus. Med hans solide baggrund og mangeårige ledererfaring er jeg overbevist om, at han er den rette person til at etablere den nye styrelse. Det er vigtigt, at Nævnenes Hus i løbet af kort tid bliver både fagligt kompetent og velfungerende for brugere og medarbejdere.”

Tiltrædende direktør, Christian Lützen:

”Nævnenes Hus har alle forudsætninger for at blive en succes. Jeg ser frem til en unik mulighed for at bygge en ny styrelse op fra bunden, hvor ledelse og medarbejdere kan sætte deres præg på organisationen, så vi leverer varen effektivt og med høj kvalitet.”

Nævnenes Hus etableres den 1. januar 2017 som en samlet styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet. Styrelsens kerneopgave vil være at sikre en professionel juridisk sekretariatsbetjening af en række uafhængige anke- og klagenævn. Etableringen skal skabe et stærkt fagligt miljø og dermed medvirke til en endnu mere effektiv sagsbehandling til gavn for borgerne og virksomheder.

Nævnenes Hus skal sekretariatsbetjene uafhængige nævn fra henholdsvis Erhvervs- og Vækstministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Emneord: Nævnenes Hus, Christian Lützen
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 85 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.