Så har SF fordelt ordførerskaberne

Jonas Dahl, Pia Olsen Dyhr og Holger K. Nielsen sætter sig også på tunge ordførerskaber i SF.

SF har nu fastsat holdet, der skal repræsentere partiet uden for regeringen, og helt som ventet sætter gruppeledelsen sig også på flere af de fremtrædende poster.

Gruppeformand Jonas Dahl sætter sig på posten som finansordfører, mens den nye formand Pia Olsen Dyhr sætter sig i Udenrigspolitisk Nævn.

Gruppens næstformand Holger K. Nielsen bliver blandt andet forsvarsordfører og sætter sig også i udenrigsudvalget.

Dog er der også blevet plads til flere af de kritikere fra partiets venstrefløj, som spillede en afgørende rolle i partiets udtræden af regeringen og Annette Vilhelmsens afgang som formand.

Blandt andet fortsætter Özlem Cekic som sundhedsordfører, mens Lisbeth Bech Poulsen er blevet skatteordfører.

- Vi har i dag fået sat et rigtig stærkt hold fyldt med de kompetencer, som vi har brug for til at sikre SF fremgang og ikke mindst til at skabe så mange røde og grønne forbedringer til gavn for danskerne som muligt.

- Jeg er sikker på, at vi i fællesskab og med Pia Olsen Dyhr i spidsen kan løfte vores parti og ikke mindst give højrefløjen kamp til stregen. Den opgave starter nu, og den er vi med dette nye, stærke hold fuldt ud klar til, siger gruppeformand Jonas Dahl.

/ritzau/

Emneord: SF, Ordførerposter
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.