Så kan vi alle fejle roligt: Google valgte navn, som BMW allerede ejer og bruger

En navnestrid mellem to af verdens største selskaber kan skabe sammenstød om rettighederne til varemærke.

Efter alt at dømme har Googles ejere ikke benyttet selskabets egen søgetjeneste, før holdingselskabet besluttede at skifte navn til Alphabet.


En hurtig søgning på søgetjenesten havde ellers vist, at den tyske bilfabrikant BMW ejer retten til varemærket og hjemmesiden Alphabet.com, skriver New York Times.

Og BMW ønsker ikke at sælge rettighederne, lyder det, efter at Googles aktier steg omkring fem procent, da børsen på Wall Street i New York åbnede efter nyheden om navneskiftet, som kom mandag.

I forhold til rettighederne for varemærker kan virksomheder bære samme navn, så længe der ikke er mulighed for, at kunderne forveksler dem ifølge det amerikanske patentkontor.

Selvom selskaberne har hver deres kerneprodukter, så forhandler BMW biler, mens Alphabet ejer Google, som profilerer sig på projektet med dets selvkørende biler.

Men Alphabet er også navnet på et af den tyske fabrikants datterselskaber, så BMW er ved at undersøge, om der har fundet en krænkelse af varemærket sted.

- Vi planlægger ikke at sælge domænet, siger Micaela Sandstede, som er talsmand for BMW i hovedkvarteret i München.

Hun beskriver hjemmeside Alphabet.com som en "meget aktiv" del af virksomheden. Hjemmesiden oplevede et stort pres efter Googles navneskift.

Google har afvist at kommentere sagen overfor New York Times. Den amerikanske søgegigant har i stedet taget hjemmesiden www.abc.xyz i brug.

Når hovedselskabet skifter navn, får det ikke betydning for dem, som benytter søgetjenesten, hvor man fortsat kan "google" sig frem til svaret på livet, universet og alting.

Læs mere hos theverge.com

/ritzau/

Emneord: Google, BMW, Navneskifte, Branding, Varemærke, Rettigheder
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.07.16 Emil
  Google kan være ligeglad

  I sidste ende kan Google gøre præcis hvad Google ønsker sig. De har monopol på alle former for online berigelse, skulle de ønske sig det. Jeg tror ikke at folk forstår hvor farlig en tidsalder, vi lever i. Det er præcis denne type info, som f.eks. http://domaeneguide.dk/ addresserer på deres ide omkring domænenavne. I deres tilfælde bragte de dog den meget tåkrummende sag om det danske webbureau Orango, der forsøgte at kyse sig til versionen af deres domænenavn med .dk endelse. At være oppe imod Google er slet ikke en kamp, man gider kæmpe. Men stærkt af dem i Munchen, at de holdt fast!

 • 22.10.15 Anders
  God ord fra Dennis

  Jeg vil give Dennis ret - Google er lidt af en "bully" efterhånden, så det er fint, at de lige træder i spinaten en enkelt gang - og at det så er en større virksomhed der ikke lige er til at skubbe rundt med som de løber ind i er bare endnu bedre :-) Jeg arbejder som Dennis også med domæner, webhoteller og meget mere indfor onlineverdenen, og det kan bestemt være en krig, når det kommer til rettigheder til domæner!

 • 21.10.15 Dennis
  Det er typisk Google

  Det er typisk Google ikke at gøre det de selv forventer andre gør (jeg hentyder til at bruge deres søgemaskine. Jeg arbejder til dagligt med søgemaskineoptimering og der ser vi ofte Google både gå imod sig selv, hvor de kræver hurtige websites for at rangere godt i søgeresultaterne, men er ikke hurtige selv. Herunder kræver de også at man er brugervenlig, og har få reklamer på sit website, men kører selv hammer løs med reklamer både på YouTube og Google - så det forbavser mig ikke.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 04.10.17 Infrastruktur
  Energitilsynet bliver til forsyningstilsynet

  Lave priser og hurtigere sagsbehandling bliver de klare målsætninger for Energitilsynet, som regeringen har lavet en bred politisk aftale om at give flere muskler og skarpere tænder.

 • 12.09.14 Politik
  Skoleelever stoler blindt på Google

  Google har for længst givet opslagsværker og lærebøger baghjul, når dagens skoleelever skal finde oplysninger. Og eftersom eleverne er vokset op med iPads og computerspil på lige fod med andet legetøj, må de da være rigtig gode til at finde rundt i de mange oplysninger på nettet, ikke?

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.