Så mange har søgt ind på en videregående uddannelse

94.604 har søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse. Det er 5.850 flere end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, der især er glad for, at hver femte ansøger har søgt ind på en af de fem store velfærdsuddannelser.

I dag klokken 12 var der frist for at søge ind på de videregående uddannelser via kvote 1. I alt har 94.604 søgt ind på en videregående uddannelse. Det er 5.850 flere end sidste år og er på niveau med rekordåret 2016, hvor ansøgertallet var 94.744.
 
Det var forventet, at flere ville søge ind på en videregående uddannelse på grund af situationen med COVID-19. Derfor har regeringen og alle Folketingets partier for få uger siden besluttet at afsætte penge til at oprette 5.000 ekstra studiepladser.
 
"Det er godt, at så mange har lyst til at tage en uddannelse. Det er rigtig godt for den enkelte og giver flere muligheder i livet - men det er også godt for vores samfund. Jeg håber, at så mange som muligt får deres ønske opfyldt. Det er på mange måder ekstraordinære tider, vi befinder os i med coronavirus. Nu hvor endnu flere end tidligere har søgt ind på en uddannelse, glæder det mig ekstra meget, at vi sammen med Folketingets partier, har oprettet 5.000 ekstra pladser. Det gør at flere får mulighed for at komme ind," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
 
Den mest populære uddannelse er pædagoguddannelsen, hvor 5.910 har søgt ind på uddannelsen i en af de 23 byer i landet, hvor man kan uddanne sig til pædagog. Sygeplejerskeuddannelsen er den næstmest søgte uddannelse med 5.112 ansøgere.
 
Helt overordnet er velfærdsuddannelserne fortsat et populært valg. 19 procent af alle ansøgere har søgt ind på en af de fem store velfærdsuddannelser; pædagog, sygeplejerske, lærer, jordemoder og socialrådgiver.
 
"Regeringens projekt er at styrke velfærden i Danmark, og til det har vi brug for endnu flere, der tager en velfærdsuddannelse. Derfor er det rigtig godt, at så mange gerne vil gå den vej. Dygtige lærere og pædagoger har stor betydning for vores børns fremtid. Og sygeplejersker, jordemødre og socialrådgivere spiller en helt central rolle i vores velfærdssamfund," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
 
Erhvervsakademiuddannelserne har modtaget 10 procent flere 1. prioritetsansøgninger i forhold til sidste år. Professionsbacheloruddannelserne og bacheloruddannelserne har også oplevet en stigning i forhold til 2019 på henholdsvis 2 procent og 9 procent.
 
Der er også flere ansøgere på STEM-uddannelserne. I alt har 19.870 søgt ind på en STEM-uddannelse, det er en stigning på 8 procent i forhold til sidste år.
 
Flere unge end tidligere har i år eksempelvis søgt ind på maskinmester (+13 procent), diplomingeniør (2 procent) og civilingeniør (+12 procent).
 
Fakta om årets søgning
 
I alt har 94.604 søgt ind på en videregående uddannelse i år. Det er på niveau med 2016, hvor ansøgertallet var 94.744.
 
Ansøgerne får svar den 28. juli 2020. Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør den 28. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på www.ufm.dk
 
I 2019 søgte 88.754 ind på en videregående uddannelse, inden fristens udløb den 5. juli kl. 12. Heraf blev 65.714 tilbudt optag på en uddannelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.09.20 Uddannelse
  Syv fremragende undervisere bliver hyldet med Undervisningsprisen

  H.K.H Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddeler Undervisningsprisen til syv af Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne, der i alt modtager 3,5 mio. kr., bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende

 • 27.09.20 Uddannelse
  Alt for mange elever består ikke dansk og matematik

  Op mod hver tiende elev består ikke folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik. Det er triste tal, som er uforandrede i de sidste 5 år, mener Dansk Industri, som nu foreslår, at der årligt sættes 200 millioner kroner af til de af landets skoler, hvor flest dumper i de to vigtige fag.

 • 27.09.20 Uddannelse
  Gymnasieelever: Høje karakterer er vigtigere end venner og at lære noget nyt

  Hver fjerde gymnasieelev har større fokus på at få høje karakterer end på gode venner og muligheden for at lære noget nyt. Det viser en undersøgelse blandt elever, der er i gang med sidste år i gymnasiet. Uddannelses- og forskningsministeren er klar til at lave optagelsessystemet om.

 • 20.08.20 Uddannelse
  Ny uddannelse med løn skal give akademikere mulighed for at blive pædagoger

  Mens det er svært for mange akademikere at få fodfæste på arbejdsmarkedet, er der mangel på pædagoger. Forslag om ny merituddannelse, der støttes af to københavnske borgmestre, kan gøre bachelorer til pædagoger på godt to år med løn under uddannelsen.

 • 29.07.20 Uddannelse
  Kvinderne mangler på STEM-studierne

  Trods et øget fokus på at få flere kvinder til at vælge en STEM-uddannelse, ser vi i år kun en meget lille stigning i andelen af kvindelige studerende på STEM-uddannelserne. Det ærgrer Ledernes uddannelseschef, Thomas Christensen.