Sådan forbereder du dig på indflydelse eller brok: Her er regeringens lovprogram 2016-17

Få et enkelt indblik i regeringens planer for det kommende år - en stor del er regulær opfølgning på politiske udspil fra det seneste år.

Regeringen skriver selv om sit lovprogram - som du kan hente herunder:
 
I denne skriftlige del af redegørelsen gives en kortfattet omtale af de lovforslag og forslag til folketingsbeslutning, som regeringen ved begyndelsen af det nye folketingsår forventer at fremsætte i løbet af folketingsåret. Denne del af redegørelsen indeholder endvidere oplysninger om ministerredegørelser til Folketinget. 

Se flere historier om 2025-plan

Regeringen forsøger at samle flertal om en ny 2025-plan, der skal løse en række af udfordringerne i samfundsøkonomien. Se alle historierne og debatten her. 

Regeringen kan igen i år fremlægge et ambitiøst lovprogram, der bl.a. indeholder forslag, der følger op på regeringsgrundlaget ”Sammen for fremtiden” fra juni 2015. Det gælder forslag på erhvervsområdet, retsområdet, kulturområdet, skatteområdet og undervisningsområdet.

Lovprogrammet indeholder også opfølgning på en række indgåede politiske aftaler, herunder aftalerne om en målrettet indsats mod religiøse forkyndere, en gymnasiereform, vækst og udvikling i hele Danmark og Danmark i bedre balance samt på to- og trepartsaftalerne, som regeringen har indgået med hhv. KL og arbejdsmarkedets parter.

Hertil kommer, at regeringen i august fremlagde en helhedsplan for et stærkere Danmark, med det formål at skabe øget vækst og give hele Danmark flere gode jobs, stærkere virksomheder, en sundere offentlig økonomi og styr på flygtningestrømmen.

Lovopfølgningen på dette udspil er af hensyn til de igangværende politiske forhandlinger ikke indarbejdet i lovkataloget, men jeg forventer, at opfølgningen vil sætte sit tydelige præg på lovgivningsarbejdet i denne samling. 
 
Emneord: Lovprogram, Regeringgrundlag, Åbenhed, Uge 40, Lovkatalog
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også