Sådan undgår du boligsvindel

Der er i øjeblikket mange studerende, der er på vej ind på deres drømmestudie. Med dertil hører selvfølgelig, at man har behov for et sted at bo i den by, hvor man skal studere.

Sponsoreret indhold

Man skal dog være på vagt i sin boligjagt, da der i de seneste par år, har været en stigning i såkaldt boligsvindel. Derfor giver vi i denne artikel et par bud på, hvad man kan gøre for at undgå at blive taget ved næsen, når man er på boligjagt. Der er nemlig et par alarmklokker, der bør ringe, hvis opslaget ser mistænkeligt ud. Brug derfor altid gerne en professionel boligportal, når der skal ledes efter en lejebolig. Find over 8000 lejeboliger på Findboliger.dk.

Hvad er en boligsvindler?

Hvis man udbyder en lejlighed uden at have adgang til den, så er der tale om boligsvindel. Det kan være en eller flere personer, der oftest foregiver at udleje et værelse eller en lejlighed de slet ikke har adgang til. Som regel er der tale om et organiseret kriminelt netværk, der står bag boligsvindlen og bagmændene sidder som regel altid i udlandet og styrer slagets gang.

Politiets tal viser nemlig, at antallet af boligsøgende for de sidste fem år, har været i eksplosiv fremgang. Derfor skal man være påpasselig, når man søger efter en bolig. Der er nemlig ikke noget værre end at blive snydt for mange tusinde kroner, når man troede man havde lavet scoop og scoret en fed lejlighed med både stort badeværelse, nyrenoveret køkken og 4 værelser til ingen penge…. 

Er noget for godt til at være sandt - er det oftest også tilfældet

En af de ting, der især tiltrækker mange potentielle lejere er gode adresser med billig husleje. Det er derfor også tricks som boligsvindlerne gør brug af, når de skal “udleje” deres lejligheder. Derfor skal man gå til boligsøgningen med en god portion kritisk sans. Specielt når man finder en annonce, hvor man tænker at det lyder for godt til at være sandt. Hvis det gør det, er der en stor chance for, at der er en boligsvinder på spil.

Derfor skal man gerne kunne spotte en falsk annonce fra en ægte og ellers bare bruge sin sunde fornuft, når man leder efter boliger. Der er kamp om de gode boliger, og derfor vil der naturligvis også være nogen, der forsøger at udnytte den situation til at franarre studerende deres penge. Sørg derfor altid for at lave en grundig research før du skriver under på noget som helst.

Brug aldrig Western Union eller lignende til overførsler

Som regel er det et depositum og en forudbetalt husleje, der bliver forsøgt svindlet med. når man taler om boligsvindel. Det gør svindlerne ved at bede offeret om at overføre pengene via en transaktionsvirksomhed, hvor der ikke er nogen sikkerhed - som f.eks. Western Union. Det vil sige, at i det sekund pengene er overført er de i modtagerens varetægt og kan ikke tilbageskaffes. Derfor skal man altid brug et professionelt pengeinstitut, når man overfører pengene. Så hvis man skulle blive snydt, har man en mulighed for at få sine penge igen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer