Salg af Nets A/S

Det siger Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen om salget af Nets.

Det er i dag blevet offentliggjort, at Nets A/S vil blive solgt til et konsortium bestående af to amerikanske kapitalfonde (Bain Capital og Advent International) og danske ATP for ca. 17 mia. kr.

ATP investerer i alt 3,6 mia. kr. i risikokapital i Nets A/S. Heraf er 300 mio. kr. egenkapital, mens 3,3 mia. kr. er en såkaldt ”payment in kind note”, der er en hybrid mellem egenkapital og fremmedkapital. ATP får en ejerandel på 5,5 pct. af Nets A/S.


Nets A/S er i dag ejet af flere hundrede norske og danske banker. Herudover har Danmarks Nationalbank en aktiepost på ca. 10 pct. Nets A/S står i Danmark for bl.a. dankortet, Betalingsservice og NemID og ejer sammen med PostDanmark e-Boks.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Jeg er glad for, at der nu er en afklaring omkring Nets A/S’ fremtidige ejerforhold. Jeg har noteret mig, at køberne lægger stor vægt på at investere i og udvikle Nets A/S´ eksisterende produkter, herunder dankortet, Betalingsservice og NemID, samt på beskyttelse af fortrolige data.
 
Jeg vil understrege, at Nets A/S – uanset at selskabet får nye ejere – fortsat vil være underlagt den regulering og det tilsyn, der gælder i dag.
På den baggrund mener jeg ikke, at salget bør give anledning til bekymring. Det er imidlertid afgørende, at vi har en velfungerende betalingsinfrastruktur i Danmark.
 
Hvis salget af Nets A/S – mod forventning – skulle skabe behov for justeringer i den gældende lovgivning, er jeg klar til at tage de nødvendige initiativer."

Finanstilsynets fører tilsyn med Nets A/S i medfør af lov om finansiel virksomhed og lov om betalingstjenester og elektroniske penge. Herudover overvåger Nationalbanken betalings- og afviklingssystemer, som er af væsentlig betydning for betalingsafviklingen i Danmark, herunder Nets A/S. Nets A/S er endvidere omfattet af konkurrenceloven, markedsføringsloven og persondataloven, ligesom Nets A/S er omfattet af reguleringen af dankortet.  

Emneord: Nets, Dankort, Nemid, Betalingsservice, Henrik Sass Larsen
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 85 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 26.03.14 hanne løkke winther
    Nets på kommercielle hænder

    Frivilligt arbejde er et dilemma. På den ene side vil staten gerne have os til at udføre de opgaver gratis, som det offentlige lader bag sig. På den anden side skal vi bruge tid og kræfter på at blive registreret i en kommerciel organisation som NETS. Glem alt om frivilligt arbejde i fremtiden. Folk i de frivillige foreninger er rasende på unødvendige fordyrende registreringer. Min forening har ingen indtægter. Tænk at vores forening skal tigge om sponsorkroner for at betale for at få lov til at udføre frivilligt uegennyttigt arbejde. Jeg skammer mig over at vi har så dumme politikere.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også