Samarbejdsmodel for udsatte grønlændere i Danmark

I samarbejde med Socialstyrelsen og fem kommuner udvikler og afprøver SUS en samarbejdsmodel for udsatte grønlændere i Danmark.

Som led i regeringens strategi for socialt udsatte grønlændere i Danmark (2013-16) bidrager Socialt Udviklingscenter SUS med faglig støtte og viden til kommuner.

Sammen med Socialstyrelsen udvikler og afprøver vi en model, der skal sikre bedre samarbejde og koordination på tværs af offentlige og frivillige/private tilbud til socialt udsatte grønlandske borgere i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg.

Et væsentligt element i modellen er en tovholderfunktion, når borgeren har behov for en støtteindsats, der går på tværs af forvaltninger og sektorer.

Bredes ud til resten af landet
De fem kommuner har afprøvet samarbejdsmodellen, og SUS har ydet processtøtte til at implementere modellen i forskellige kontekster.

Fx har Københavns Kommune etableret et samarbejdsforum for alle relevante aktører. Og Aalborg Kommune holder dialogmøder med udsatte grønlændere.

SUS indsamler nu erfaringerne, så samarbejdsmodellen kan tilpasses, inden den i 2016 formidles til øvrige kommuner i Danmark.

SUS driver også hjemmesiden udsattegroenlaendere.dk og faciliterer et netværk for ca. 90 fagpersoner, der arbejder med socialt udsatte grønlændere.

 

Emneord: Grønl, Grønlændere, SUS, Socialstyrelsen, Socialt udsatte, Socialt Udviklingscenter SUS, Grønlænderstrategi
Socialt Udviklingscenter SUS på DenOffentlige.dk Socialt Udviklingscenter SUS er i verden for at forbedre den. I tæt samspil med borgere og professionelle udvikler vi nye, stærke sociale løsninger. Vores mål er at forbedre livskvaliteten for ...
Aktivitet: Artikler: 81 | Events: 46 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også