Et notat fra Folketingets statsrevisorer viser nu, at udgifterne beløber sig til 334 millioner kroner brutto

Samlet regning for Eurovision er på 334 millioner kroner

DR har brugt 197 millioner kroner, mens Wonderful Copenhagens regning er fire gange så stor som budgetteret. DRs generaldirektør fastslår, at DR ikke har ansvar for massivt merforbrug i forbindelse med Eurovision.

Efter flere budgetoverskridelser ved Eurovision-arrangementet står det nu klart, at den endelige regning for musikshowet lander på 334 millioner kroner.

Et notat fra Folketingets statsrevisorer viser nu, at udgifterne beløber sig til 334 millioner kroner brutto - hvilket betyder, at det er før, eksempelvis indtægterne fra showet på Refshaleøen i maj er blevet modregnet.

DR har haft udgifter for 197 millioner kroner for arrangementet i maj, mens Wonderful Copenhagens projektselskab har haft udgifter for 137 millioner kroner.

Oprindeligt var budgettet for projektselskabet på 34,6 millioner kroner. Selskabet har altså overskredet budgettet med 102,4 millioner kroner, hvilket er en firedobling. Det står dog ikke klart, om det oprindelige tal er brutto eller netto.

Tidligere hed det, at regningen blev 77,4 millioner kroner dyrere, men det tal er altså nu opjusteret.

Det var blandt andet ombygningen af B&W Hallerne på Refshaleøen, som endte med at blive markant dyrere end planlagt.

- De samlede udgifter til Eurovision Song Contest 2014 beløb sig til cirka 334 millioner kroner, hvoraf DR afholdt udgifter i størrelsesorden 197 millioner kroner, og Projekt-selskabet ESC 2014 afholdt 137 millioner kroner.

- Projektselskabets regnskab viste et underskud på 58 millioner kroner, som ifølge selskabet især skyldtes udgifter ved etablering af en midlertidig arena i B&W Hallerne, lyder det i notatet.

Oplysningerne stammer fra Rigsrevisionen, som statsrevisorerne for en uge siden bad undersøge, hvorfor udgifterne blev langt dyrere end planlagt.

Tidligere tirsdag lagde DR hidtil hemmeligholdte dokumenter i Eurovision-sagen frem efter pres fra både kulturminister Marianne Jelved (R) og en række af Folketingets medieordførere.

DR valgte i første omgang ikke af offentliggøre dokumenterne med henvisning til Radio- og fjernsynslovens paragraf 86.

Her står der, at DR er undtaget fra kravet om at give offentligheden indsigt i papirer, der vedrører DR's programvirksomhed og forretningsmæssige forhold. Det har DR nu set bort fra.

 

DR afviser at have ansvar for budgetoverskridelse

- Kontrakterne fortæller den samlede historie fra vores udbud. DR har ansvaret for produktionen, mens København har ansvaret for arrangementet, siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør for DR, til TV2 News..

Samtidig afviser generaldirektøren, at DR har noget ansvar for de massive budgetoverskridelser, der er fulgt i kølvandet på Eurovision.

- Vi har intet ansvar for den budgetoverskridelse, vi har overholdt vores budget, siger Maria Rørby Rønn, der over for TV-Avisen tilføjer, at DR intet har at skjule i sagen.

Afdelingschef Pernille Gaardbo, der var DR's øverste ansvarlige for Eurovision, siger til Ekstra Bladets netavis, at hun har overholdt det budget, hun fik i forbindelse med arrangementet.

- Jeg har været ansvarlig for et budget på små 200 millioner kroner, og det skulle dække det, vi skulle lave fjernsyn for, siger hun til eb.dk.

- Det budget har jeg holdt, og det er jeg stolt og tilfreds med. Projektselskabet havde deres eget budget, som skulle dække de opgaver, de skulle løse, og det har de ikke kunnet holde, siger Pernille Gaardbo.

/ritzau/

 

 

Emneord: ESC, Eurovision, DR, Wonderful Copenhagen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også