Sareen: Kommuner skal stoppe Syrien-krigere

Socialminister Manu Sareen opfordrer landets kommuner til at bruge "alle midler" for at stoppe Syrien-krigere.

Kommunerne skal "bruge alle midler" for at bremse trafikken af danskere, der tager til Syrien for at deltage i borgerkrigen på den ene eller den anden side.

Sådan lyder det fra social- og integrationsminister Manu Sareen (R), efter at forhenværende politiker og nuværende Mellemøst-kommentator Naser Khader på Facebook har talt for, at Folketinget laver en "samlet målrettet national strategi" for at sætte ind over for Syrien-krigerne.

- Der er kommuner, som er godt i gang og for eksempel etablerer mentor-ordninger. Men vi kan desværre se, at indsatsen ikke når alle. Kommunerne er derfor nødt til at bruge alle midler for at stoppe denne trafik til Syrien, understreger Manu Sareen i en pressemeddelelse.

Ministeren skriver derfor nu ud til landets 98 kommuner for at indskærpe, hvilke forpligtelser og handlemuligheder de har i deres forebyggelsesarbejde.

- Men det er en fælles indsats, hvor vi fra centralt hold også skal gøre, hvad vi kan. Derfor har jeg også bedt Socialstyrelsen om at styrke indsatsen med rådgivning til kommunerne om forebyggelsesarbejdet over for de unge, siger han.

Ifølge PET er mindst 90 personer rejst fra Danmark til Syrien for at deltage i borgerkrigen. De fleste er unge mennesker mellem 16 og 22 år.

- Det er dybt bekymrende, at så mange unge tager til Syrien for at deltage i borgerkrigen. De sætter liv og lemmer på spil og risikerer at komme i kontakt med militante islamister, fastslår Manu Sareen og fortsætter:

- De bliver trænet i militære færdigheder, udsat for massiv militant propaganda og er i stor risiko for at blive mere radikaliserede, når de vender tilbage til Danmark.

/ritzau/

 

Emneord: Syrien-krigere, Syrien, Kommuner, Manu Sareen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.05.15 Politik
  Børneudspil på 2,5 mia. skal give alle børn en god start

  Regeringens børneudspil skal gøre gode dagtilbud endnu bedre med et historisk løft på 2,5 mia. over de næste fire år. Udspillet skal give flere og bedre hænder og styrke børns trivsel, læring og mulighed for social mobilitet.

 • 27.02.15 Politik
  Tilliden mellem handicappede borgere og kommunen skal genoprettes

  Efter en byge af kritiske høringssvar trak socialminister Manu Sareen en reform af servicelovens regler for voksne med handicap tilbage. En reform der ville give et forringet serviceniveau og en forringet retssikkerhed.

 • 08.01.15 Politik
  Enighed mellem regeringen og KL om integrationsområdet

  Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte end tidligere antaget. Dette skal bl.a. ses i sammenhæng med de tragiske begivenheder i Syrien. Regeringen og KL har den 8. januar 2015 drøftet denne problemstilling.

 • 12.11.14 Politik
  Kommuner skal tænke kreativt om køn i nyt netværk

  Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har startet et netværk af syv kommuner, som skal se på, hvordan de gode eksempler for ligestilling i kommunernes service til borgerne kan udbredes til resten af landet.

 • 12.11.14 Velfærd
  Ny finanslovaftale: Godt 1,5 mia. til velfærdspakke

  Regeringen har netop forhandlet en velfærdspakke på plads sammen med SF og Enhedslisten i forbindelse med finansloven for 2015. Den betyder flere hænder i dagtilbud og ekstra hjemmehjælp til de svageste ældre. Derudover får kommunerne en økonomisk håndsrækning på 250 mio. kr. til at styrke modtagelse og integration af flygtninge.