Sass´ misundelse er samfundsskadeligt

Henrik Sass Larsen har offentligt udtalt, at han ønsker en øvre grænse for topchefers løn. Denne skal bl.a. være i forhold til de øvrige ansatte i virksomheden. Forslaget er endnu et eksempel på uigennemtænkt socialdemokratisk populisme.

Alt for høje cheflønninger er blevet et problem, mener den fremtrædende socialdemokrat, Henrik Sass Larsen. Derfor skal bonusordninger mv. nu ved lov reguleres, således disse ikke bliver for høje. Forslaget og tankegangen åbner for et centralt spørgsmål.

- Hvorfor er der tale om et problem? De høje lønninger i den private sektor betyder væsentlige skatteindtægter for statskassen. Flere penge til velfærd.  Øget forbrug, og heraf flere jobs til personer i udsatte fag, eksempelvis detail, service og produktion. Og for ikke at tale om investeringer i andre virksomheder som igen fører til mere vækst og velstand i samfundet. Det eneste jeg kan se som er problemet er misundelsen.  Den typiske misundelse og populisme fra venstrefløjen nu om dage. 

Til gengæld vil et sådant gennemført forslag rejse en lang række reelle problemer, hvoraf flere kan være fatale - endda for vores arbejdere og middelklasse. Forslaget kan være en begrænsning for, at en større dansk koncern kan tiltrække en kvalificeret direktør i forhold til deres konkurrent. Den danske stat har nemlig i så fald forbudt en virksomhed at aflønne over et givent niveau. Direktøren vælger konkurrenten, der ikke har denne restriktion. Virksomheden får en mindre kompetent ledelse, mister ordrer, må afskedige medarbejdere. Alt sammen på grund af statslig overregulering på baggrund af misundelse. 

For slet ikke at tale om risikoen for, at en ledelse flytter sit hovedkvartér til udlandet, og derfra løbende udbygger sin produktion i stedet for i Danmark. 

Hertil komme de administrative udfordringer ved  definitioner og reguleringer af området. Danmark har i forvejen en ekstrem bureaukrati nedfældet over virksomhederne, så de hvert år bruger enorme ressourcer på rådgivning og vejledning. I stedet for at lette denne byrde ønsker Socialdemokrateiet at gøre det endnu vanskeligere at drive privat virksomhed i landet. Det er jo en absurd tankegang, når man samtidig advokerer for at gøre velfærdskagen større.

Men, for Socialdemokratiet og venstrefløjen er arbejdsløshed, færre indtægter i statskassen, og kompliceret lovgivning ligegyldigt. Det afgørende er, at ingen har mere end Henrik Sass Larsen og partifællerne, alt sammen i lighedens tegn. Sikke en omgang valgflæsk og utopisk politik at slynge ud. 

Anahita Malakians på DenOffentlige.dk I 2014 tog jeg et aktivt valg og meldte mig ind i et politisk parti for første gang.  Politik er for mig ikke et karrierevalg, hvor jeg skal udvikle mine kompetencer bedst muligt og konkurrere ...
Aktivitet: Artikler: 7 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.