Sass´ misundelse er samfundsskadeligt

Henrik Sass Larsen har offentligt udtalt, at han ønsker en øvre grænse for topchefers løn. Denne skal bl.a. være i forhold til de øvrige ansatte i virksomheden. Forslaget er endnu et eksempel på uigennemtænkt socialdemokratisk populisme.

Alt for høje cheflønninger er blevet et problem, mener den fremtrædende socialdemokrat, Henrik Sass Larsen. Derfor skal bonusordninger mv. nu ved lov reguleres, således disse ikke bliver for høje. Forslaget og tankegangen åbner for et centralt spørgsmål.

- Hvorfor er der tale om et problem? De høje lønninger i den private sektor betyder væsentlige skatteindtægter for statskassen. Flere penge til velfærd.  Øget forbrug, og heraf flere jobs til personer i udsatte fag, eksempelvis detail, service og produktion. Og for ikke at tale om investeringer i andre virksomheder som igen fører til mere vækst og velstand i samfundet. Det eneste jeg kan se som er problemet er misundelsen.  Den typiske misundelse og populisme fra venstrefløjen nu om dage. 

Til gengæld vil et sådant gennemført forslag rejse en lang række reelle problemer, hvoraf flere kan være fatale - endda for vores arbejdere og middelklasse. Forslaget kan være en begrænsning for, at en større dansk koncern kan tiltrække en kvalificeret direktør i forhold til deres konkurrent. Den danske stat har nemlig i så fald forbudt en virksomhed at aflønne over et givent niveau. Direktøren vælger konkurrenten, der ikke har denne restriktion. Virksomheden får en mindre kompetent ledelse, mister ordrer, må afskedige medarbejdere. Alt sammen på grund af statslig overregulering på baggrund af misundelse. 

For slet ikke at tale om risikoen for, at en ledelse flytter sit hovedkvartér til udlandet, og derfra løbende udbygger sin produktion i stedet for i Danmark. 

Hertil komme de administrative udfordringer ved  definitioner og reguleringer af området. Danmark har i forvejen en ekstrem bureaukrati nedfældet over virksomhederne, så de hvert år bruger enorme ressourcer på rådgivning og vejledning. I stedet for at lette denne byrde ønsker Socialdemokrateiet at gøre det endnu vanskeligere at drive privat virksomhed i landet. Det er jo en absurd tankegang, når man samtidig advokerer for at gøre velfærdskagen større.

Men, for Socialdemokratiet og venstrefløjen er arbejdsløshed, færre indtægter i statskassen, og kompliceret lovgivning ligegyldigt. Det afgørende er, at ingen har mere end Henrik Sass Larsen og partifællerne, alt sammen i lighedens tegn. Sikke en omgang valgflæsk og utopisk politik at slynge ud. 

Anahita Malakians på DenOffentlige.dk I 2014 tog jeg et aktivt valg og meldte mig ind i et politisk parti for første gang.  Politik er for mig ikke et karrierevalg, hvor jeg skal udvikle mine kompetencer bedst muligt og konkurrere ...
Aktivitet: Artikler: 7 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.