Schweiz søger ejermænd til 2600 bugnende bankkonti

Schweiziske banker har offentliggjort liste over "forsvundne" indehavere af bankkonti og værdibokse.

Schweiziske banker har i overensstemmelse med nye bestemmelser for første gang offentliggjort en liste over "sovende" bankkonti med samlede indeståender på 45 millioner dollar (308 millioner kroner), som har stået urørt i over 60 år.


Beløbet tilhører omkring 2600 kontoindehavere, som ikke har ladet høre fra sig siden midten af 1950'erne. Nogle af de berørte konti har ikke været anvendt i op mod 100 år.

Personer, som mener at have ret til penge fra en "sovende konto" kan henvende sig til bankombudsmanden i Schweiz på Bahnhofplatz i Zürich inden for et år. Derefter vil pengene blive konfiskeret af staten. På nogle konti står der kun få tusinde kroner.

Hvis nogen gør krav på pengene, og de schweiziske myndigheder kan bevise, at kravet er "åbenlyst uretmæssigt" risikerer man store regninger for sagsomkostninger.

Schweiziske banker, deriblandt storbanker som Credit Suisse og UBS, har offentliggjort listen over de "forsvundne" indehavere af de forskellige konti.

- Offentliggørelsen af listen er det sidste forsøg fra bankernes side på at få genetableret kontakten med de savnede kunder, siger Claude-Alain Margelish, direktøren for de schweiziske bankers brancheorganisation SBA.

En talskvinde for SBA, Sindy Schmiegel Werner, siger, at problemet med sovende konti er et globalt problem for banker.

Der søges også ejere til omkring 80 værdibokse, som er blevet åbnet efter at have været ubrugte i 60 år.

Schweiz har tidligere offentliggjort lister over "sovende konti", men kun dem, som er blevet sat i direkte forbindelse med ofre for Holocaust.

Størstedelen af navnene på kontoindehaverne er på schweiziske statsborgere, men der er også statsborgere fra USA, Argentina, Brasilien, Tyskland og Israel. 

/ritzau/Reuters

Emneord: Schweiz, Banker
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.