Se hvor mange huse der bliver solgt i dit postnummer

Der bliver solgt rigtig mange huse, men hvor i landet er der egentlig mest gang i bolighandlerne? Dyk ned i tabellen og bliv klogere på, om dit postnummer er blandt de bedst sælgende.

I bedste besserwisser-stil byder Boligsiden op til quiz. Så her kommer et par spørgsmål: Tror du, at der i 2017 blev solgt flest huse i Rødby eller Randers SV? I Varde eller Vordingborg? I Næstved eller Nørresundby?

Vi leder altså efter tre rigtige svar, men vi venter lidt med at afsløre dem. Først skal du lige vide, hvorfor vi quizzer: Det skyldes, at vi har lavet en tabel, hvor du netop kan se, hvor mange villaer og rækkehuse der er solgt i hvert enkelt postnummer.

For eksempel afslører listen, at 8700 Horsens er det postnummer, hvor allerflest har købt et hus. Og det gælder både i 2016 og 2017. Faktisk er top seks uændret i 2016 og 2017, mens der er rokeret rundt på syvende-, ottende-, niende- og tiendepladsen i de to år.

I 2016 var de sidste fire på top 10-listen således Holstebro, Vejle, Viborg og København S, mens Fredericia skubbede København S ud af listen i 2017 og helt ned på en 16. plads.

Se listen over postnumre med flest hussalg i 2017:

1. 8700 Horsens
2. 4000 Roskilde
3. 8600 Silkeborg
4. 6000 Kolding
5. 7400 Herning
6. 4700 Næstved
7. 8800 Viborg
8. 7000 Fredericia
9. 7100 Vejle
10. 7500 Holstebro
(Klik på postnumrene for at se, hvilke villaer og rækkehuse der er til salg netop nu)

Fælles for alle postnumre med topplacering er, at de oplever flere underskrevne købsaftaler end året før – med undtagelse af 2300 København S.

”Top 10 indeholder kun hovedpostnumre, som ender på 00. Det skyldes først og fremmest, at det er store provinsbyer med mange huse. Men deres gode infrastruktur er også medvirkende til, at listen ser ud, som den gør. Og så er det værd at bemærke, hvor godt Trekantområdet er repræsenteret, der er altså virkelig kommet gang i boligmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Klik her og se hvor mange huse, der er solgt i dit postnummer.

På den måde kan du teste din og din omgangskredsens paratviden på boligmarkedet.

Tilbage til quizzen lovede vi jer de rigtige svar. I 2017 blev der solgt 86 huse i Randers SV, mod 64 i Rødby. I Varde sælges der markant flere huse end i Vordingborg, 207 mod 150. Og Nørresundbys 135 handler kan på ingen måde hamle op imod Næstveds 488 handler.

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.