Selvfølgelig kan den offentlige sektor både blive mere effektiv og mindre

"Det er ideforladt, hvis man blankt afviser, at den offentlige sektor kan blive både mere effektiv og mindre på samme tid. Ellers vil vi gerne komme med nogle ideer,” siger direktør Christian T. Ingemann.

Den danske offentlige sektor er blandt de største i verden. Antallet af offentlige ansatte vokser, når der er højkonjunktur. Og den vokser sandelig også, mens der er lavkonjunktur. Det har været tilfældet de seneste år. Det er ikke holdbart i længden, mener Dansk Erhverv, der opfordrer politikerne på KL’s topmøde til at arbejde for at skabe en ny balance mellem størrelsen af den private og den offentlige sektor.

Offentlig nulvækst er forudsætning for øget velstand
”Nulvækst er ikke bare en mulighed, men også en af forudsætningerne for, at vi kan øge velstanden i Danmark. Det er ideforladt, hvis man blankt afviser, at den offentlige sektor kan blive både mere effektiv og mindre på samme tid. Ellers vil vi gerne komme med nogle ideer,” siger direktør Christian T. Ingemann.

Private virksomheder er afgørende for dansk velstand
Det er de private arbejdspladser, som er afgørende for den danske velstand. De offentlige budgetter balancerer i 2020, men derefter ser det grimt ud. Vi er med andre ord nødt til at handle og ikke sidde med hænderne i skødet.

Brug for mere konkurrenceudsættelse
”Den offentlige sektor kan konkurrenceudsættes i langt større grad, end det er tilfældet i dag. Det vil give den nødvendige innovation og samtidig sikre masser borgernær velfærd. Og i mange tilfælde vil alene konkurrencen også sikre, at velfærden bliver billigere,” siger Christian T. Ingemann.

Offentlig produktivitet kan øges med 10 procent
Produktivitetskommissionen har skønnet, at man kan øge produktiviteten i den offentlige sektor med ca. 10 procent, ved at de mindre effektive lærer af de mere effektive. Ifølge beregninger udført af DREAM gruppen for Dansk Erhverv vil en ekstra produktivstigning i den offentlige sektor på 8 procent medføre stigninger i BNP på ca. 60 mia.

Dansk Erhverv på DenOffentlige.dk Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og ...
Aktivitet: Artikler: 70 | Events: 1 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.