Selvkørende biler på vej i Vesthimmerland

Allerede senere i år kommer der selvkørende biler på vejene i Vesthimmerland.

Det er planen i et nyt ambitiøst projekt, som kommunen præsenterede torsdag.

Ideerne går blandt andet på at kunne sikre hjemmehjælpere og andre kommunale medarbejdere mulighed for at komme rundt til borgerne uden at skulle have opmærksomhed på trafikken.


- Vi omgør den passive tid til en effektiv arbejdstid, hvor man netop kan arbejde, mens man kører fra A til B. Det er de potentialer, vi har og kan være med til at udvikle, siger borgmester Knud Kristensen til DR Nordjylland. 

Han oplister tre grunde til, at lige præcis Vesthimmerland nu kan betragte sig selv som frontløber i forhold til selvkørende biler.

- For det første har vi fået ideen, for det andet har vi de folk, der har viden omkring det, og så har vi også en trafikhyppighed her, der gør, at det er en mulighed. Det ville ikke være muligt i en større by, siger Knud Kristensen.

Med i projektet er Fonden Autonomous, der har til formål at udvikle og implementere nye teknologiske løsninger, som de såkaldte 'Niveau 5' køretøjer, der er designet til at køre på vejen uden, at føreren behøver at holde øje med vejen.

Det er teknologien sikker nok til, fortæller direktør i fonden, Henrik Schärfe.

- Sikkerhed er super vigtigt for os, og vi er helt sikre på, at det her er den hurtigste og bedste vej frem mod mere sikker trafik. De her biler bliver aldrig fulde, de kan i modsætning til os sende en sms og også opmærksomme på, hvad der sker omkring dem, og de kører ikke for stærkt, siger han.

Vesthimmerlands Kommune er i dialog med Transportministeriet om lovgivningen omkring de selvkørende biler, der endnu ikke er endeligt på plads.

Emneord: Selvkørende biler, Fremtiden, Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen, Fonden Autonomous, Henrik Schärfe
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også